Slušaj vest

Poznati izraelski trener Pini Geršon u podkastu "Geršon i prijatelji" pričao je o potencijalu jednog od najvećih nada izraelske košarke koga mi dobro poznajemo i on veruje da je Jam Madar zažalio zbog preranog odlaska iz Partizana

Madar je u crno-beli tim došao 2021. i vrlo brzo je zadobio poverenje Željka Obradovića. Već naredne godine poneo je i priznanje zvezde u usponu Evrolige za sezonu 2022/23. i to bi bilo to što se tiče uspeha mladog Izraelca. Madar je već 2023. poželeo da karijeru nastavi u drugom klubu  - potpisao je za turski Fener. Tokom mandata Dimitirsa Itudisa nazirali su se obrisi one sjajne igre kao tokom boravka u Humskoj, ali po dolasku Šarunasa JasikevičusaMadar gotobo da više nije mogao da računa na minutažu. 

Izraelski stručnjak smatra da je Madar napravio veliku grešku. "Ne znam koje je opcije imao, ali danas, po mom mišljenju, žali što je napustio Partizan. Fener je imao sve zvezde i bio je preveliki za njega, nisu računali na njega. To mogu i da razumem, imali su velike ambicije. Ali, ako ne igraš u Bajernu, ne znam koliko će to trajati", rekao je Geršon.

MN Press Jam Madar Željko Obradović partizan

Madar je u letnjem prelaznom roku potpisao ugovor sa Bajernom iz Minhena, ali mečevi odigrani tokom pripremnog perioda ne obećavaju sjajnu sezonu. Bajern se susreo sa Makabijem koji je savladao 107:95, ali Geršon nije bio zadovoljan prikazanom igrom Madara, po pitanju sunarodnika bio surovo iskren: "Kada je Madar bio na terenu, Makabi je napravio seriju 12:0 i odmah je izašao iz igre. Ne računa na njega kao igrača u rotaciji, već kao dopunskog. Da li je ulazak u igru kao deveti, na pet minuta, igranje u Evroligi? Ne", izjavio je Geršon.

Tim iz Minhena je potom prijateljski meč odigrao i sa Panatinaikosom od kojeg je izgubio 86:69, a bivši organizator igre Partizana se nije našao na terenu u tom susretu. 

BONUS VIDEO: 

MONDO Jam Madar zvižduci