Slušaj vest

Novak Đoković je najbolji teniser svih vremena i sve dileme, ako su i postojale, otklonjene su kada je osvojio zlato na Olimpijskim igrama. Posle toga je ispao sa US opena u trećem kolu pa je odlučio da napravi pauzu i da naredni zvanični turnir bude u Šangaju (Kina). Između toga se napunio energijom u Beogradu kada je igrao za Srbiju u Dejvis kupu.

Već neko vreme se nalazi u Kini i tamo je stigao da odradi i reklamne kampanje sa svojim sponzorom, ali i da trenira sa Holgerom Runeom. Turnir za njega počinje od drugog kola, pošto je slobodan u prvom, a na konferenciju za medije došao je odlično raspoložen. "Šta je moja tajna u Kini? Volim knedle i kineski jezik, rekao bih da to pomaže", nasmejao se Novak.

Đoković je od 99 titula koliko ima do sada u karijeri 11 osvojio na kineskom tlu. Prvu baš u Šangaju 2008, ali ne na ovom turniru, već na Završnom mastersu koji se tada održavao u ovom gradu. "Moram da radim na mom kineskom. Unazadio sam se, moram da priznam. Pet godina nisam igrao ovde, to je predugo, moraću da vežbam."

MN Press Novak Đoković

Posle šala i smeha došao je red i na nešto ozbiljnija teniska pitanja, prvo je bilo o podlozi u Šangaju. "Rekao bih da je teren dosta brz. Pričao sam to sa drugim igračima. Loptice su drugačije, možda one malo usporavaju igru, mada je i pored toga veoma brzo. Moraš da serviraš dosta dobro, to je velika prednost i to je nešto na čemu radim."

Upravo je servis bio veliki problem za njega u Njujorku i to je nešto što će morati da popravi u Kini. "Volim da igram ovde, volim ove uslove, podršku koju dobijam i dodatna motivacija mi je svakako želja da osvojim 100. titulu u karijeri. Radim na sebi svaki dan na treninzima. Igram dosta trening poena, gemova, setova, želim da dođem do željenog nivoa. Nisam igrao na turnirima u poslednje vreme, tako da moram da sustignem ostale", zaključio je Đoković.

Mediji već neko vreme spekulišu da će mu turnir u Šangaju biti poslednji zvanični turnir u sezoni i da će posle toga igrati samo na egzibiciji "Šest kraljeva" gde će dobiti 1,5 miliona evra za učešće, dok će pobedniku pripasti šest miliona evra.

BONUS VIDEO:

MONDO Novak Đoković