Slušaj vest

Novak Đoković se i ovog oktobra uverava kolika je zvezda u Kini, a sada je saznao i da su mu tamo nadenuli nadimak "kokoška".

U promotivnom video-spotu u kojem su učestvovali najbolji svetski teniseri, pročitao je svoj nadimak i ostao najpre u šoku, a onda mu je sve bilo jasno."

"Moj nadimak na kineskom jeziku je 'Pile'. To je moj nadimak?", upitao je Novak začuđeno, da bi nekoliko trenutaka kasnije pročitao odgovor.

"To mi je nadimak, jer u Kini govore da je neko u naletu, 'pile koje nadolazi' kada žele za nekoga da kažu da je nova senzacija. To koriste od početka moje karijere", shvatio je dok je čitao.

"Ok, ovo sada ima smisla", nasmejao se Novak Đoković.

Među ostalim teniserima, posebno je bio interesantan nadimak Grigora Dimitrova: "Moj nadimak na kineskom je 'Moja dama'. Zbog moje mode i elegantne igre", rekao je Bugarin.

I Rus Danil Medvedev se iznenadio. "Moj nadimak na kineskom jeziku je majmun sa dugim rukama, zbog načina na koji igram i na koji pokušavam da dohvatim loptu, sviđa mi se"

Andrej Rubljov je ostao u šoku, a Medvedev mu se nasmejao. "Zlatni majmun, zbog moje plave kose i zbog mog ljupkog, dobrog izgleda, poput 'Zlatnog majmuna'".

"Sviđa mi se to, tako ću ga zvati ubuduće, sigurno", dodao je Medvedev.

Pogledajte sjajan video-klip originalnog medijskog tima turnira u Šangaju.

Bonus video:

Instagram/djokernole Novak Đoković peva sa Miroslavom Ilićem