Slušaj vest

Srpski teniser Novak Đoković poražen je u finalu mastersa u Šangaju i time je verovatno propustio i poslednju priliku da osvoji neki od velikih turnira u 2024. godini, pošto je sve izvesnije da će odustati od Pariza i završnog mastersa u Torinu. Jednostavno, Siner je bio mnogo bolji i slavio je u dva seta (7:6, 6:3), ali nije to posebno poremetilo Noleta koji je s osmehom na licu prihvatio poraz, svestan da je već sasvim dovoljno uradio.

Osetio je već da ga novinari "sažaljevaju" jer iz njihovog ugla radi se o neuspešnoj sezoni, dok Nole uporno svima ponavlja da je zadovoljan jer je ostvario cilj koji je i postavio - osvojiti zlato na Olimpijskim igrama. Međutim, kao da ga niko ne sluša i priča šta mu je po volji, pa je tako sada ponovo na njega "udario" slavni italijanski teniser Adrijano Panata.

Već duže vreme je Panata najglasniji Đokovićev kritičar, posebno od uspona Janika Sinera, tako da je u razgovoru za italijanski list "Korijere delo Sport" pohvalio svog ljubimca, ali nije mogao da ne udari po Srbinu.

"Igrao je dobro Đoković, ali tačno jedan sat. Posle prvog seta, nije mogao više da parira, tako da mislim da Đoković treba da razmišlja da odustane. Verujem da igrač poput njega, verovatno najbolji svih vremena ako gledamo rezultate, ne bi smeo sebi da dozvoli da tako napusti teren... Ne bih da kažem ponižen, ali je dobio dobru lekciju od Sinera", kazao je bez dlake na jeziku kontroverzni Italijan.

ALEX PLAVEVSKI/EPA Đoković i Siner

"Žao mi ga je malo, divim mu se, uvek pričaju da ga ja ne volim što nije istina. Samo sam više voleo Federera", pokušao je da odbrani svoj "objektivni" stav Adrijano Panata.

Prema rečima bivšeg italijanskog tenisera, Siner je potvrdio neverovatno godinu i ogroman napredak u poslednja tri meseca, a posebno mu se sviđa što je tokom čitave kalendarske godine - za razliku od Alkaraza - uspeo da drži jedan nivo tenisa koji je vanserijski.

"Pre su me pitali kako je Siner, kao da sam doktor ili njegov deda, a sada me pitaju da li je na istom nivou kao velika trojka - Đoković, Nadal i Federer. Ne, njih trojica su osvojili 66 grend slemova, svaki po dvadesetak, a Siner tek dva. Mislim da će i ih i Siner osvojiti mnogo još i da će biti jednog dana kao oni. Danas nije!", naglasio je 74-godišnji Italijan poznat po jednom grend slemu - iz sedamdesetih na Rolan Garosu.

BONUS VIDEO:

Instagram/djokernole Novak Đoković peva sa Miroslavom Ilićem