MONDO U PARIZU

SVOJIM OČIMA SAM VIDEO ŠTA SU SPREMILI NOVAKU... Doveli orkestar da ga nervira, ali zaboravili su jednu stvar!

Autor Nemanja Stanojčić

Novak Đoković upisao je pobedu na startu turnira u Parizu, ali je isto tako video šta može da očekuje i sa strane... Od izveštača MONDA sa Rolan Garosa Nemanje Stanojčića.

Izvor: YouTube/Roland Garros/Twitter/Tennis TV/Screenshot

Novak Đoković krenuo je sigurno na put ka odbrani titule na Rolan Garosu. Prvu prepreku je preskočio, savladao je domaćeg predstavnika Pjera Iga Erbera i zakazao duel sa Robertom Karbaljesom Baenom (Španija) za četvrtak. Bilo je dobrih i ne toliko dobrih stvari u njegovoj igri, ali nije samo teren bio u fokusu na stadionu "Filip Šatrije".

Video je Novak odmah šta su mu spremili i šta ga čeka, isto je video i izveštač MONDA na licu mesta. Sedeo sam na tribini za medije, dva reda iza ljudi koji su bili zaduženi da prave atmosferu i da urade sve što je u njihovoj moći da ometaju Srbina i da daju dodatnu energiju i snagu Francuzu. Bili su glasni, probijali su decibele tokom celog meča, nervirajući sve one kojima je Novak Đoković pri srcu.

Od prvog poena je grupa trubača, uz jednog bubnjara, bila ispred i vodila je navijanje. Bilo je par navijačkih pesama i skandiranja upućenim Erberu, mada su se više pratili taktovi bubnjeva, pa zatim i truba. Između poena, između gemova, kada god bi se ukazala šansa čulo bi se nešto. Jedan od momaka sa naočarima je iz petnih žila nekoliko puta viknuo "Pjer Ig" i pokrenuo skandiranje celog stadiona koji nije bio ispunjen do poslednjeg mesta.

Da ne grešim dušu, bilo je tu i Novakovih navijača, mada oni nisu bili ni izbliza toliko glasni. Kako i da budu, kada je doveden i orkestar da "zapali" atmosferu i podigne Erbera. Imalo je to uticaj, malo ga je "guralo", mada je Novak u onim najvažnijim momentima pokazao zašto je tu gde jeste i uspeo je da završi meč u tri seta, da ne komplikuje dodatno meč i da daje šansu publici da se još više uključi. Na to su pojedinci očigledno bili i spremni pošto se u trećem setu žalio na nekoga sa tribina. Deluje da ga je iznervirao neki nesportski potez, mada nije poznato šta se tačno dogodilo. Bilo kako bilo, na kraju su mu učinili uslugu nervirajući ga, što nije prvi put da vidimo na turnirima.

ŠTA GA DALJE ČEKA?

U drugom kolu Novaka čeka duel sa Baenom (Španija), a onda bi u trećem ponovo mogao da igra protiv Francuza. I to protiv čuvenog Gaela Monfisa. Francuski šoumen moraće pre toga da izbaci 30. nosioca Lorenca Musetija. Jasno je da i Italijana čeka "pakao".

Naučio je to Nole dobro, ako je protiv Erbera bilo sve spremno za razne provokacije, može da se nasluti kako će da bude ukoliko rival bude Monfis. Uostalom, svestan je Đoković i sam toga, što govore i njegove reči posle trijumfa.

"Na 'Šatrijeu' je atmosfera sjajna. Igrao sam protiv Francuza i jasno je bilo da će navijati za njega. Mnogo sam velikih mečeva odigrao na ovom terenu, veliki je izazov osvojiti Rolan Garos. Mečevi koji se igraju u večernjem terminu su nešto drugačiji, čeka se ceo dan na to, treba čekati i biti strpljiv. Hvala svima na atmosferi koju ste napravili", poručio je Novak.

Novače, video si već šta su ti spremili...

(MONDO - Nemanja Stanojčić)

BONUS VIDEO: