Tenis

ZLATAN DOŠAO KOD NOVINARA KOJI MRZI NOVAKA! Napao mu majku, pa dobio odgovor koji zanima ceo svet

Autor Milutin Vujičić

Zlatan Ibrahimović je gostovao u emisiji Pirsa Morgana i dobio je pitanje o Novaku Đokoviću. A pitanje je postavio novinar koji sve najgore misli o Noletu i koji ga uvek vređa, čak proziva i njegovu majku Dijanu.

Izvor: YouTube/Piers Morgan Uncensored/Twitter/ATP Tour/Screenshot

Švedski napadač Zlatan Ibrahimović gostovao je nedavno u emisiji britanskog novinara Pirsa Morgana i poverio mu mnoge stvari iz privatnog života. Između ostalog, Zlatan je pričao i o tome zašto u svom domu nema nijednu fotografiju porodice, dok je takođe objasnio i zašto nikada neće oženiti svoju partnerku Helenu Seger, sa kojom je duže od dvadeset godina i sa kojom ima dvojicu odraslih sinova.

Ipak, pred kraj emisije, Zlatan Ibrahimović dobio je pitanje i o Novaku Đokoviću s kojim je u sjajnim odnosima i sa kojim se druži kad god ima priliku, međutim poenta je u tome - ko je pitao? Britanski novinar Pirs Morgan jedan je od mnogih u medijskom svetu koji su "u ratu" sa Đokovićem, a možda niko nije bio oštar poput njega. U više navrata ga je vređao, nazivao pogrdnim imenima poput "lažova i varalice" i čak napadao i njegovu majku Dijanu, ali sve to je zaboravio kada je trebalo da se "ušlihta" Zlatanu da bi dobio odgovor o najvećem teniseru svih vremena.

"Jedan od tvojih velikih prijatelja je i Novak Đoković koji je neverovatno posvećen sportista, pravi šampion... Šta misliš o njemu, ne samo kao teniseru, nego ukupno kao sportisti?", pitao je Pirs Morgan, na šta se Zlatan zagledao i zamislio, pa dao odgovor koji je pun poštovanja prema Novaku.

"Mislim da je Novak neverovatan primer zbog toga što radi. Nas dvojica imamo skroz Imamo drugačije filozofije, radi neke stvari koje radi da bi uspeo u sportu, ali njemu je to pomoglo jer je u individualnom sportu, ne timskom kao ja", poručio je Zlatan i rekao na šta tačno misli: "Mislim da je vegan, radi ovo (pokazuje kako grli drvo, prim. aut.), dobija energiju od nekih stvari... Nisam baš siguran. Ja sam sušta suprotnost toome. Mene to ne menja. Ja menjam svoju igru. Ako mi kažeš srećno, meni ne treba sreća da bih uspeo. Ja sam taj koji kontroliše dobre i loše stvari, ja verujem u to. Ne moram tri puta da pokucam drvo da bi mi to na kraju donelo sreću".


Zlatan Ibrahimović je otkrio i da je za njega najveći sportista svih vremena Muhamed Ali sa kojim se poistovećuje još od ranog detinjstva, sve zbog oca Šefika sa kojim danas nije u dobrim odnosima: "Otac je imao VHS kasete, bio je veliki fan boksa jer je njegov brat bio bokser. Gledao sam i borilačke filmove. Za mene je Ali najveći sportista svih vremena. Zašto? Osečam da danas svi pokušavaju da budu perfektni, da ne kažu ništa pogrešno, plaše se... Plaše se da pređu i na crveno na semaforu! Plaše se da će ih osuđivati na neki nači, Muhamed Ali nije bio to - bio je isti i u ringu i van ringa. Ako stvorite imidž o sebi koji niste vi... Vidite, što se tiče humanitarnog rada, to radite jer hoćete da pomognete ili da vas vidite. Imate ovih što pričaju šta su uradili, a ne moraju to da rade. Ja to ne radim, pomognem i ćutim, ne radim to zbog imidža nego jer hoću. Sada se u sportu previše fokusiraju na imidž umesto na to šta si zaista".

KO JE PIRS MORGAN KOJI NE VOLI NOVAKA?

Izvor: YouTube/Piers Morgan Uncensored/Wimbledon/Screenshot

Kontroverzni britanski novinar Pirs Morgan već godinama pljuje Novaka Đokovića, a najdalje je otišao kada je prozivao njegovu majku Dijanu, nakon poraza tenisera u meču za bronzu na Olimpijskim igrama u Tokiju. Đokovića je takođe nazivao "varalicom i idiotom" nakon odluke da se ne ne vakciniše, dok je poslednji napad na njega imao zbog poraza na Vimbldonu, prošle godine u finalu protiv Alkaraza: "Novak Đoković je izgubio razum i nisam iznenađen - Alkaraz mu je oteo krunu. Neverovatan meč. Rodila se nova legenda Vimbldona. Kakav igrač, kakav meč - čestitke!".

"Imam veoma pomešana osećanja o Novaku Đokoviću. Svaki put kada sam siguran da ga prezirem, bilo to zbog toga što razbija rekete ili zbog stavova o korona virusu, održi govor poput ovoga ili prospe suzu za svog mladog sina i opet se zagrejem za njega. Genijalan igrač, komplikovan čovek...", napisao je Pirs Morgan koji je samo jedan od "trovača" u britanskim medijima koji su oslikali Novaka Đokovića tamošnjoj publici kao zlikovca.

ŠTA NOVAK MISLI O ZLATANU?

Izvor: Eurosport/Screenshot

Zlatan Ibrahimović gleda mečeve Novaka Đokovića kada god može, pa se tada najčešće i druže, a dobro je poznato i da je Nole veliki navijač Milana, kluba u kome je švedski napadač legenda. Takođe, pošto su obojica sa Balkana, lako komuniciraju i uvek se lepo provedu, a dobro je poznato da imaju mnogo poštovanja jedan za drugoga.

"Hoću da zahvalim fudbalskim zvezdama, Žiruu, Ibri, Mbapeu, Tomu Brejdiju. Hvala svima što ste došli i što se nas podržavali. Nadam se da ste uživali, nadam se da nisam nikova izostavio. Velika je čast imati ovako neverovatne fudbalske zvezde...", kazao je Nole dok se osvrtao oko sebe i gledao ko je sve u loži i video velikog prijatelja posle osvajanja Rolan Garosa prošle godine.

"Ibra, ti i ja se znamo dugo vremena, ti si moj drugar... Hvala vam svima, Srbija!", nasmejao se Nole.

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)