Dirljiva objava oca male Sofije kojoj je Novak pomogao gađa u srce: "Ti si svetac koji hoda zemljom!"

Novak Đoković je nesebično pomogao porodici Markuljević da mala Sofija dobije najskuplji lek na svetu.

Instagram/markuljevicstefan

Srpski teniser Novak Đoković uvek nesebično pomaže svima kojima je pomoć neophodna, pa se tako pamti i da je svoje vremeno pomogao devojčici Sofiji Markuljević da otputuje na lečenje u Sjedinjene Američke Države po najskuplji lek na svetu. Njen otac Stefan Markuljević, konačno je dočekao da nekoliko godina posle velike pomoći i lično zahvali Noletu na svemu što je učinio za njegovu kćerku!

Stefan Markuljević je deo stručnog štaba muške odbojkaške reprezentacije Srbije koja je na startu turnira poražena od Francuske, a Nole je došao zajedno sa porodicom da gleda našu "plavu četu". Taj trenutak Markuljević nije smeo da propusti i odmah je kod Noleta otišao da uputi poruku zahvalnosti.

"Neverovatno, 28. jula 2020. godine, preko zajedničkog prijatelja, javio nam se naš veliki @djokernole kako bi pomogao da Sofija @zasofijinprvikorak što pre ode po lek. Zahvalili smo se, naravno, ali do ličnog kontakta nije došlo. Često sam razmišljao o tome, kako će izgledati naš susret jednog dana, jer za mene lično, pored sportskih uspeha, on je svetac koji hoda zemljom. 28. jula 2024. godine, četiri godine kasnije, imao sam priliku lično da ga zagrlim i da mu se zahvalim. Ne postoje reči koje mogu da opišu zahvalnost i poštovanje koje imam. HVALA za sve što si uradio za Sofiju i moju porodicu. Slava Bogu!", napisao je Stefan uz zajedničku fotografiju.

Podsetimo, Đoković je 2020. godine finansirao privatni let da mala Sofija što pre stigne na lečenje u Sjedinjene Američke Države, gde je odmah primila terapiju najskupljim lekom na svetu - Zolgensmom. Njoj je ranije dijagnostikovana spinalna mišićna atrofija tip 1, inače retka i teška bolest.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Novak Đoković razbija Rafaela Nadala  RTS

(MONDO - M.V.)