"Imam potrebu ovo da vam kažem!" Procurio Noletov govor, obratio se srpskim sportistima u selu

Poslušajte šta je Novak Đoković poručio srpskim sportistima u olimpijskom selu u Parizu posle osvajanja zlata.

Twitter/@pavyg

Srpski teniser Novak Đoković osvojio je toliko željeno zlato na Olimpijskim igrama u Parizu i zaplakao sa svojom porodicom na stadionu "Filip Šatrije". Želeo je svoju sreću potom da podeli sa najboljim srpskim sportistima i uputio se u takozvano olimpijsko selo gde je većina njih bila i smeštena tokom Igara u Parizu, a nije dugo trebalo da nastane "šou".

Nole je poveo kolo sa Damirom Mikecom, Majom Ognjenović, Milicom Žabić i ostalim srpskim sportistima koji su još u Parizu, a odlučio je da im održi i govor koji će im sigurno mnogo značiti. Nekima od njih će biti i podstrek pred takmičenja koja ih očekuju ove nedelje, a nema sumnje da od najvećeg sportiste svih vremena može mnogo da se nauči, posebno jer je spreman da svoje iskustvo nesebično deli sa njima.

"Puno vam hvala. Nisam očekivao na ovaj način da ćemo proslaviti, ulepšali ste mi uspeh, ovo je uspeh svih nas. Srbije! Vi ste me zadužili. Nikada vam neću zaboraviti u životu, ovo je nešto najlepše jer dolazi od najboljih sportista u Srbiji. Želim da vam dam pelcer sa ovim zlatom!", kazao je Nole kada je nastala euforija.

"Ne želim da razvlačim priču, ali imam osećaj i potrebu da vam kažem ovo: ništa nije nemoguće u životu, ovo je moja peta Olimpijada. Ljudi, ja imam 37 godina, bavim se 20 godina tenisom koji dosta troši, kod nas se posle tridesete završava karijera. Osvojio sam u Pekingu bronzu i nisam mogao da prebrodim polufinale i odem medalju dalje. Da se nije desilo ovde, nastavio bi dalje. Hoću da kažem uvek će biti nova šansa. Vodite računa o sebi i potrudite se da budete najbolji svakim danom, ne samo na takmičenju, nego i kad niko ne gleda!".

Pogledajte i najbolje fotografije sa senzacionalnog finala Novaka Đokovića i Karlosa Alkaraza u Parizu, koje će se sigurno godinama prepričavati pošto je po kvalitetu tenisa opravdalo sva očekivanja:

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Himna Bože pravde za Novaka Đokovića u Parizu  RTS1

(Sportski Žurnal/MONDO/Milutin Vujičić)