"Novak je verovao u sebe i Boga!" Teniserka objasnila kako je Đoković osvojio Olimpijske igre!

Tokom karijer eje Novak Đoković često govorio o Bogu i veri, a u Parizu je igrao sa krstićem oko vrata.

Kurir/Dado Đilas

Novak Đoković je osvojio sve najbitnije trofeje u tenisu - poslednji koji mu je nedostajao bile su Olimpijske igre, a u Parizu je trijumfom nad Karlosom Alkarazom (7:6, 7:6) stigao do zlatne medalje i uradio ono što niko pre njega nije. Kako? Verom u sebe i u Boga, tvrdi nekadašnja nemačka teniserka srpskog porekla Andrea Petković.

Po njenim rečima, Novak Đoković je zbog vere uspeo da se okiti zlatnom medaljom u Parizu, samo nekoliko nedelja nakon teške povrede zbog koje se povukao sa Rolan Garosa i zbog koje je morao da bude operisan u glavnom gradu Francuske. Ubrzo se vratio na teren, zaigrao i finale Vimbldona, a zatim sa krstićem oko vrata stigao do zlata!

"Novak Đoković nam je pokazao šta vera može da učini da preokrene sezonu. On nije osvojio titulu cele godine, što nije neuobičajeno za bilo koga osim njega, ali je pronašao svoju najbolju igru da osvoji zlato kada mu je bilo najvažnije", istakla je Andrea i dodala: "Kako je to uradio? Verovanje. U sebe i u Boga. Nosio je krst oko vrata koji je često dodirivao pre važnih poena."

Tokom turnira na Olimpijskim igrama u Parizu nekoliko puta je u prvom planu bio krstić oko vrata Novaka Đokovića. Povremeno je sam ispadao iz majice zbog kretnji srpskog tenisera, ali bilo je i situacija kada je simbol vere Novak namerno prikazivao čitavom svetu. Jedna od njih postala je hit na internetu i brzo se širila društvenim mrežama.

This browser does not support the video element.

Novak Đoković vadi krstić iz majice na Olimpijskim igrama  RTS

Podsećamo, Andrea Petković je tokom prethodnih godina nekoliko puta pisala kolumne u kojima je pominjala Novaka Đokovića. Prvi put je opširno pisala o najboljem teniseru svih vremena tokom skandala u Australiji kada je Novak deportovan iz zemlje pred prvi grend slem sezone, a zatim je u januaru 2023. godine nakon nove Đokovićeve titule u Melburnu čitavom svetu pokušala da otkrije zašto je nepobediv. Pre nekoliko meseci Andrei se posebno svidelo što je Novak Đoković odlučio da bude "zlikovac" svetskog tenisa, ali je bila zabrinuta nakon što je Karlos Alkaraz savladao najboljeg svih vremena u finalu Vimbldona.

Andrea Petković je rođena u Tuzli iz mešovitog braka Zorana i Amire, a porodica se preselila u Neačku kada je imala samo šest godina. Profesionalno se bavila tenisom od 2006. do 2022. godine, svojevremeno je bila deveta teniserka planete, a igrala je i polufinale Rolan Garosa 2014. godine. Od tenisa je zaradila gotovo devet miliona američkih dolara, osvojila je sedam singl i jednu dublu titulu, a u konkurenciji parova igrala je i polufinale Vimbldona. Tokom profesionalne karijere važila je za jednu od najzabavnijih, najopuštenijih i najduhovitijih teniserki na turnirima.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Novak Đoković i Janko Tipsarević pevaju  Instagram/Janko Tipsarevic