Federer se 45 dana nije udostojio da čestita Novaku: Tek sad ga uzeo u usta, a bolje da je ćutao!

Rodžer Federer po prvi put pričao je o Novaku Đokoviću, Olimpijskim igrama i predstojećem Australijan openu.

Kurir/Dado Đilas/Youtube/Wimbledon

Novak Đoković osvojio je Olimpijske igre i tako upotpunio svoju kolekciju, pošto je uzeo sve što je moglo da se uzme u tenisu. Nedostajala mu je samo ta zlatna medalja i time je zapušio usta svim onima koji su pronalazili načine da ospore to da je on najbolji teniser svih vremena. Među ljudima koji su mu tada čestitali nije se našao Rodžer Federer.

Švajcarac se oglasio tek posle 45 dana. I to na svom Lejver kupu gde mnogi otkazuju učešće. Tamo je spominjao srpskog asa i Australijan open, prvi grend slem u sezoni koji će se održati od 12. do 26. januara 2025. godine. "Novak je osvojio Olimpijske igre i igrao je donekle punu sezonu. Da tako kažemo. Nije se povukao zbog povrede, već je odlučio da igra manje, što je normalno kada malo ostarite", rekao je Rodžer.

Zatim je progovorio o turniru u Melburnu. "Dopadaju mi se njegove šanse u budućnosti. Radujem se Australiji, tamo je sledeći grend slem. Mislim da će on definitivno da bude jedan od favorita uz Alkaraza i Sinera. Priča Australijan opena biće baš zanimljiva za praćenje", zaključio je Federer.

Novak je u karijeri osvojio 24 grend slem trofeja od čega 10 baš na Australijan openu. Rodžer je 20 puta dizao pehare na najveća četiri turnira, od čega je šest puta to učinio u Melburnu.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Novak Đoković   MONDO