Novak stao pred kamere i bacio rukavicu u lice klincima: Samo me motivišite, pokazaću celom svetu!

Novak Đoković kazao šta ga najviše motiviše trenutno u tenisu i poslao poruku onima koji ga otpisuju zbog godina.

YouTube/Rolex Shanghai Masters/Screenshot

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale mastersa u Šangaju pošto je uspeo da napravi preokret protiv mladog Jakuba Menšika iz Češke (2:1). Dok njegovi najveći rivali, poput Rafaela Nadala, odlaze u penziju - Nole je u Šangaju još jednom pokazao da nove generacije ne mogu da ga poremete, da bez obzira što je mnogo stariji  dalje igra vrhunski tenis i nema problem da to i pokaže.

Tako će u polufinalu mastersa igrati sa Tejlorom Fricom, još jednim igračem "novije generacije", dok bi u potencijalnoj borbi za titulu mogao protiv Janika Sinera ili Tomaša Mahača. Obojica imaju po 23 godine, ali ih se Nole ne plaši...

Nakon što je rekao da je "deo njega otišao sa Nadalovom odlukom o penziji", Novak Đoković je na konferenciji za medije posle pobede nad Menšikom poslao jasnu poruku novoj generaciji koja dolazi - ne planira da odustane dok god ima "vatru" u sebi i to najviše pokreće njega u ovom trenutku.

"Ta vrsta mečeva protiv tinejdžera me jako motiviše", objasnio je Nole i dodao: "Teraju me da nađem energiju, da pokažem svetu da još mogu da igram duge mečeve protiv mlađih protivnika. Jako sam srećan što sam danas u tome uspeo".

Priznaje isto Nole da je bio "napet" na kraju prvog seta, izgubio je set iako je igrao dobar tenis do taj-brejka, ali je brzo uspeo da se "resetuje" i da drugi set dobije 6:1, dok je visok nivo igre zadržao i u trećem setu. Zahvaljujući iskustvu, kojeg ima više od bilo kog na ATP turu, dobio je meč.

"Mnogo mi znači ova pobeda jer nemam još mnogo prilika u životu. Imam drugačiji i smanjen raspored, tako da ove godine uopšte nisam igrao tako dobro, osim par specijalnih turnira poput Vimbldona i Olimpijskih igara. U Kini sam godinama uvek igrao najbolji tenis", naglasio je Đoković koji se pri kraju meča žalio na bol u kolenu, ali ne u onom koje je pre nekoliko meseci morao da operiše posle Rolan Garosa.

HECTOR RETAMAL / AFP / Profimedia 

Situacija srećom nije zabrinjavajuća, bar tako tvrdi Nole: "Kako sam? Posle ona dva poena u šestom gemu trećeg seta, stvari su bile dobre. Nadam se da neće biti više problema jer sam već imao probleme sa desnim kolenom, to ne bi bilo lepo. Videćemo šta će biti sutra. Mislim da igram dobro na ovom turniru".

Za kraj, Đoković ima jasnu poruku: "Moram da se spremim za neizvestan i težak meč. Teren je brz, ako serviraš jako - bićeš u prednosti. Znam šta da očekujem od Frica, a nadam se da ću biti svež. Ovo je polufinale, sada dižem letvicu još gore".

Podsetimo, meč Novaka Đokovića i Tejlora Frica na programu je u subotu ne pre 13.30.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Novak Đoković i Janko Tipsarević pevaju  Instagram/Janko Tipsarevic