U ovom srpskom gradu igraju tenis od 1903! Prave terene kao na Australijan openu, Novak im poslao poruku

Delegacija Teniskog saveza Srbije, na čelu sa predsednikom Goranom Đokovićem, posetila je Vranje i uverila se koliko pažnje grad posvećuje tom sportu.

MN Press

Predsednik Teniskog saveza Srbije Goran Đoković posetio je Vranje povodom obeležavanja 100 godina tenisa u ovom gradu u kom je pre jednog veka otvoren prvi teniski klub - Lunga. U tom gradu prvi put se tenis igrao još 1903. godine, što je kuriozitet značajan i vredan pažnje i šire od granica Srbije.

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković priredio je prijem za delegaciju TSS i tom prilikom istakao da je Grad uložio 32 miliona dinara u izgradnju teniskog kompleksa sa četiri terena, dva potpuno rekonstruisana sa profesionalnom šljakom i dva betonska sa “Australija open” podlogom, a da u lokalnom DSM klubu trenira više od 120 dece.

Predsednik TSS Đoković zahvalio se na gostoprimstvu i predstavio planove tokom prvog mandata. "Želimo Nacionalni teniski centar, uz podršku državnog rukovodstva, a radićemo i na izgradnji sportNoskih dvorana kako bi obezbedili uslove za zimske treninge. Takođe, voleo bih da istaknem da početkom novembra u Beogradu organizujemo ATP turnir iz serije 250 i pozivam vas sve da učestvujete. Razgovarao sam i sa Novakom, rekao sam da ću biti deo obeležavanja ovog velikog jubileja, i prenosim vam njegove pozdrave - istakao je Goran Đoković.

Predsednik TSS otvorio je izložbu u Galeriji Narodnog muzeja pod nazivom “100 godina klupskog tenisa u Vranju 1924-2024”. "Zahvaljujući vašem entuzijazmu i angažovanju na razvoju teniskog sporta, želim da naglasim da Vranje u narednom periodu može postati jedan od važnih centara za održavanje teniskih turnira", dodao je Goran Đoković.

Tokom obilaska teniskih terena u Vranju, predsednik TSS se susreo i sa mladim teniserima i teniserkama Teniskog kluba DSM. "Teniski savez Srbije maksimalno podržava klupski tenis i u narednom periodu ćemo pružiti potpunu podršku da se ovakva mesta razvijaju u punom kapacitetu. Ono što je fascinantno je da lokalna samouprava potpuno podržava razvoj tenisa i zbog toga sam siguran da ćemo zajedničkim snagama uspeti da realizujemo aktivnosti i projekte koji će doprineti unapređenju ovog sporta u Vranju", zaključio je Goran Đoković.

Bonus video:

This browser does not support the video element.

Novak Đoković peva sa Miroslavom Ilićem   Instagram/djokernole