Evo šta je Đoković rekao Nadalu na mreži posle meča! Izgovorio je reči koje su dirnule Španca do srži

Poslednji meč Novaka Đokovića i Rafaela Nadala obojica će zauvek upamtiti. Kao i njihov poslednji susret na mreži u svojstvu aktivnih igrača.

EPA-EFE/STR

Novak Đoković i Rafael Nadal odigrali su još jedan sjajan meč, za kraj. U poslednjem međusobnom susretu dvojice najvećih tenisera u istoriji, Srbin je pobedio Španca, a mnogi su pratili sa koliko poštovanja i pažnje su govorili i postupali jedan prema drugom.

Mnogi su bez treptaja gledali kako Novak posmatra Rafu dok ga moli da ostane u tenisu, kao što su se lile suze u Rijadu, u Saudijskoj Arabiji, dok se Španac opraštao od karijere i posebno od rivalstva sa Novakom Đokovićem.

I simbolika, igra slučaja, htele su da je Novak morao da bude taj ko će ispratiti Nadala praktično u penziju, jer nakon subotnjeg meča neće igrati ni na jednom turniru osim na Dejvis kupu u novembru, kada će se oprostiti pod zastavom Španije.

Zato je i Novak znao koliku težinu ima trenutak posle meč lopte, u kojem je uprkos pobedi on bio taj koji je čestitao. Na svoj, džentlmenski način, Đoković se potpuno sklonio u drugi plan nakon meča, počev od susreta na mreži, na kojem je Nadalu rekao lepe reči.

Ceo svet je pratio njihov poslednji susret u ulozi aktivnih igrača, a Đoković je znao da ulepša Špancu oproštaj. "Rekao sam ti i na mreži, bilo je neverovatno zadovoljstvo deliti teren sa tobom. Bio je ovo emotivni momenat, emotivni dan, igrali smo toliko mečeva u mnogo godina. Nemoj čoveče da napuštaš tenis, ostani još malo, ostani sa nama. "Završiću sa velikom porukom zahvalnosti ne samo od mene, već i od celog teniskog sveta za sve što si ostavio za sobom. Zaista to poštujemo", kazao je Novak Đoković.

U znak zahvalnosti za sve, očigledno dirnuti Nadal je ostavio Đokoviću poruku na srpskom jeziku.

Bonus video:

This browser does not support the video element.

Rafael Nadal čestita Novaku Đokoviću  RTS