• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Beogradsko baletsko takmičenje se OTKAZUJE!

Izvor mondo.rs

Takmičenje je pokrenuto sa ciljem da ponudi najvići kvalitet, podrži domaću scenu umetničke igre i predstavi mlade igrače iz Srbije, regiona i Evrope cenjenim stručnjacima i institucijama iz ove oblasti.

 Beogradsko baletsko takmičenje otkazano Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Prvo međunarodno baletsko tamičenje u Beogradu, trebalo je da se održi od 15. do 18. oktobra ove godine, u organizaciji Nacionalne fondacije za umetničku igru, na sceni Narodnog pozorišta.

"Zbog pandemije korona virusa, odluke Grada Beograda da poništi Konkurs sufinansiranja projekata u oblasti kulture, kao i drugih radikalnih mera ukidanja sredstava za programe kulture u Srbiji, otkazuje se Beogradsko baletsko takmičenje, najavljeno u Skupštini Grada Beograda prošlog novembra." saopštili su iz Nacionalne fondacije za igru.

Možda će vas zanimati

Beogradsko baletsko takmičenje planirano je kao velika atrakcija za domaću i međunarodnu publiku i medije, kao i za najmlađe generacije baletskih talenata i baletske publike.

U trenutku kada umetničke škole u Srbiji imaju sve manje polaznika, odnosno sve manje roditelja zainteresovanih da usmere i podrže svoju decu u odabiru umetničkih profesija, međunarodno baletsko takmičenje je moglo pružiti izuzetan podstrek i šansu za celokupnu baletsku umetnost.

Žiri takmičenja predvodi legendarni argentinski igrač Hulio Boka, dok su za članove imenovani primabalerina Baleta Boljšoj teatra Anastasija Voločkova, prvak nacionalnog baleta u Torontu Aleksandar Antonijević, izraelski koreograf međunarodne reputacije Icik Galili, kao i prvak baleta Narodnog pozorišta i direktor Beogradskog baletskog takmičenja, Jovan Veselinović.

Predlog žirija je da se Beogradsko baletsko takmičenje održi u oktobru, 2021. godine.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE