• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"NASLUTIO JE KRAJ, ZATO JE I DOŠAO NA SCENU, DA SE POKLONI PUBLICI": Potresne reči na ispraćaju Žarka Lauševića

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Komemoracija Žarku Lauševiću u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, kolege, prijatelji i porodica se opraštaju od slavnog glumca.

 Komemoracija Žarku Lauševiću Izvor: Kurir/Zorana Jevtić/Youtube/ Cmc Nadlanu

Od glumca Žarka Lauševića u ponedeljak se na komemoraciji opraštaju porodica, prijatelji, kolege sa umetničke scene i svi poštovaoci njegovog lika i dela. Supruga Anita sedi sa decom u prvom redu.

Komemoracija Žarku Lauševiću počela je u 11 časova u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, a glumac će biti sahranjen u 14 časova na Novom groblju u Beogradu. 

Pozorišna rediteljka i pisac Vida Ognjenović je rasplakala sve u sali kada je spomenula njegov dolazak iz bolesničke postelje na scenu, na premijeru filma "Heroji Hilijarda".

"Žarko je Žarko, obeležavali smo datume njegovih dolazaka, a kada dođe zacrveneli smo kalendar. Kada je došao mislili smo živeće sa nama, bez vremenskih razlika, bez odlazaka, a evo, otišao je i nemamo snage da prihvatimo ovaj odlazak.

Ne bi Žarko bio Žarko da ga nije naslutio. Njegov naklon publici, naslutio je blizinu odlaska, niti bi Žarko bio Žarko da nije naterao lekare da mu pomognu da dođe", rekla je Vida u obraćanju na komemoraciji i dodala:

"Stajao je u blagom naklonu i borio se do poslednjeg daha. Zapljuskivale su ga salve aplauza, a u očima su mu bile iskre radosti i pritajenog bola. Aplauz je utihnuo, pogašena su svetla, scenska i životna. Žarko je došao medju nas iz nekog svog mitskog sveta i došao je sa mnogo umetničkih darova. Radio je nemoguće, jer je sam bio iznad mogućeg. Surovo samoanalizom ispitivao je svoju svest. Uspeo je da ostane umetnik, osetljiv, pronicljiv i mudar, a čist i nežan kao dete. Govorio je lepo o supruzi Aniti i svojoj deci. Surova je nepravda je što je prekinut u zamahu. Zbogom, neponovljivi Žarko. Neka su ti povratak u mit i naša sećanja lakši nego što ti je život bio".

Poslušajte:

Pogledajte

01:22
Vida Ognjenović drži govor na komemoraciji Žarku Lauševiću
Izvor: Kurir
Izvor: Kurir

Evo ko sve od Žarkovih kolega prisustvuje komemoraciji:

Komemoraciji prisustvuju Mima Karadžić, Petar Božović, Caci Mihailović, Aleksandar Srećković Kubura, Irfan Mensur, Voja Brajović, Ceca Bojković, Goran Jevtić, Nina Janković, Branka Petrić, Rade Zelenović, kao i političari Ivica Dačić, Vuk Drašković, Zoran Živković i drugi.

Žarko Laušević preminuo je prošle nedelje, u 64. godini, od teške bolesti - raka pluća. Pročitajte izjavu Tome File o Žarku koja je podigla veliku prašinu, pročitajte pismo koje je Žarko Laušević slao iz zatvora i otkrijte ko mu je dao čitulju o kojoj je brujala Srbija.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:55
LAUŠEVIĆ JE URADIO NEŠTO ŠTO MI JE SMETALO, A ZBOG TOGA SAM TO ŠTO JESAM! Jami o tome kako joj je glumac obeležio karijeru
Izvor: Kurir teleivizija
Izvor: Kurir teleivizija

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE