• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MILO ĐUKANOVIĆ MU DAJE KOVERTU, A ŽARE JE VRAĆA NERASPUČENU! Ispričao priču o Lauševiću koju su svi bez daha slušali!

 AnjaKonstantinovic.png
Autor Anja Konstantinović

Proslavljeni glumac Petar Božović na komemoraciji Žarku Lauševiću ispričao je kako je svojevremeno upoznao kolegu čija je smrt ceo region ostavila u suzama.

 Petar Božović, Žarko Laušević Izvor: Kurir/Zorana Jevtić/ATA IMAGES / ANTONIO AHEL

Žarko Laušević preminuo je 15. novembra, a juče 20. novembra porodica, prijatelji i kolege ispratili su ga na večni počinak. Pre kremacije na Novom groblju održana je i komemoracija u Jugoslovenskom dramskom pozorištu na kojoj su njegove kolege održale emotivne govore, a među njima je i Petar Božović koji je između ostalog govorio i o trenutku kada je upoznao pokojnog glumca.

U potresnom govoru, koji je održao, Božović se prisetio kako je to izgledalo kada je Laušević odlazio na prijemni ispit za Fakultet dramskih umetnosti.

"Dva veka i dva milenijuma. Kad čovek ne zna odakle da krene hajde od početka. To je bilo 1978. ili 1979. godina, selo Crnica, jesen, mirno vreme. Profesor Milo Đukanović režira dramu 'MV', tema je povratak čoveka iz Amerike. Dolazi Milo i predstavlja mi jednog prelepog mladog dečka i kaže ovo ti je sin. Baš sam se oduševio. Lep mi je sin. Mi snimamo tako. Kad ono sin mora da ide. Dolazi Milo, predaje mu jednu kovertu za profesora Minju Dedića, a ja ni ne znam da Žarko ide na prijemni. Vraća se Žare i vraća kovertu neraspučenu. Predaje je Milu Đukanoviću i meni kaže da je položio. Tada sam uočio jednu crtu koja ga je krasila".

Pogledajte

03:39
Petar Božović Komemoracija Žarko Laušević
Izvor: MONDO
Izvor: MONDO

Prođe par godina, sedimo u kafani i pijemo. Kaže on meni: 'Znaš da je mene i dan danas sramota što ti nisam doneo čašu vode kad sam položio prijemni'. Ja se toga ni ne sećam. Ćutimo, a on mi kaže: 'Oli da ti sad donesem čašu vode?'. Koju bre vodu? Eno najbolji viski da mi doneseš.

Kad je umro Đukanović, putujemo mi, a Žare je kazivao stihove Aleksandra Lekše Ivanovića. Kao što reče naš dragi prijatelj Mićko Gak - odlete nam Žare", rekao je Petar Božović.

Na komemoraciji Žarku Lauševiću okupio se veliki broj ljudi koji je došao da oda počast preminulom glumcu. Na komemoraciji su govore održali Petar Božović, Milan Marić, Dragan Bjelogralić, Irfan Mensur, Vojislav Brajović, Milutin Mima Karadžić, Svetozar Cvetokvić, Tamara Vučković Manojlović, Vida Ognjenović i Svetlana Bojković.

Nakon toga prijatelji i porodica velikog glumca okupili su se u dva popodne na Novom groblju gde su ga ispratili na večni počinak.orodica je na ispraćaj automobilom došla do kapele, gde su ušli i primali saučešće.

Deca Žarka Lauševića Asja, Jana i Dušan, držali su se hrabro do samom kraja, kada više nisu mogli da suzdrže suze. Dušan je svoju uplakanu sestru prigrlio u kapeli, a sve ih je zajedno tešila Žarkova druga supruga Anita, koja se i sama tokom ovog tužnog dana borila sa suzama.

Lauševića su na večni počinak ispratili uz pesme "Zlatni dan", "Jeleni umiru sami", "My Way" i "Sve što želim u ovom trenutku". Na ispraćaju za kremaciju Žarka Lauševića nije služeno opelo, a kako saznajemo, ovaj verski obred nije održan na zahtev porodice glumca. 

Pogledajte

00:08
Lauševićeva deca u zagrljaju na poslednjem ispraćaju oca
Izvor: Kurir
Izvor: Kurir

BONUS VIDEO:

Pogledajte

02:36
Irfan Mensur govor Komemoracija Žarko Laušević
Izvor: MONDO
Izvor: MONDO

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE