• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"OVA MALA ĆE BITI MOJA ŽENA" Dina je bila najveća ljubav Zorana Radmilovića - zadesila je strašna tragedija

Autor Dragana Tomašević

Čuveni Zoran Radmilović sa svojom suprugom Dinom Rutić godinama je živeo u ljubavi.

 Zoran Radmilović bio oženjen Dinom Rutić Izvor: YouTube/screenshot/Udruzenje Skylight

Ljubavni život Zorana Radmilovića obeležila je jedna od najlepših glumica, Dina Rutić. Dina je rođena 1943. godine u Dobrom Selu, a roditelji su joj takođe bilo glumci. Velika ljubav lepe glumice bila je književnost, pa je upisala je Filološki fakultet u Beogradu.

"Ova mala će biti moja žena", rekao je Zoran Radmilović čim je ugledao Dinu, i tako je započela jedna od najlepših ljubavnih priča na našim prostorima.Ove reči izgovorio je naglas Radulović, dok je Dina prolazila pored njega na putu do fakulteta. Ni ona nije ostala ravnodušna. Zbog njega je ostavila verenika, kako se pisalo, visokog plavog momka, i udala se za 10 godina starijeg kolegu sa kojim je započela život u njegovom malom stanu, kojim je zamenila svoj raskošni dom. Svi koji su poznavali ovaj glumački par, govorili su da je njihov skromni dom uvek bio ispunjen smehom i ljubavlju.

zoran radmilović
Izvor: YouTube/ Slikovita Stvarnost/screenshot

Kako je Dina bila ćerka pozorišnog glumca Jožeta Rutića, brzo su je primetili i ponudili prve uloge dok je još studirala. Debitovala je ulogom u filmu "Prometej sa otoka Viševice", u svojoj 21. godini. Dina je glumila u filmovima "Omnibus 3", "Most", a pored toga nakon brojnih televizijskih pojavljivanja postala je jedna od najpopularnijih mladih glumica u Jugoslaviji. Kako su je opisivali oni koji su je poznavali, bila je umilna žena, te je popularnost uopšte nije promenila, zadržala je srdačnost i skromnost.

Imala je priliku da glumi sa svojim suprugom u drami Mome kapora "Provod" iz 1966. godine, a nakon ove poslovne saradnje Dina je istakla da bi volela ponovo da radi sa svojim suprugom, jer je, kako ga je opisala, vrstan glumac koji je jako prijatan za saradnju. Zoran i Dina venčali su se 1966. godine, a svedoci njihove ljubavi govorili su da su njih dvoje bili rođeni jedno za drugo. Kako se priča, imali su jedno važno pravilo o braku – nikada u kući nisu razgovarali o poslu.

Kako je Dina, koju su zvali Titovo unuče, odrasla u komunističkoj porodici 1943. godine, prihvatala je sve u posleratnoj komunističkoj Jugoslaviji. Međutim, različitosti su ih samo još više spajale i bile povod za šalu u kući.

Zoran i Dina dobili su u braku ćerku Anu, a kako se priča, Zoran je bio odličan otac. Ćerku je dobio u svojoj 41. godini i trudio se da svojoj porodici pruži ljubav i sigurnost. Vodio je dnevnik o odrastanju svoje jedinice sa kojom se često igrao "izmišljenih priča", koje je Ana morala da završi. Glumac je na taj način podsticao svoju ćerku da razvije maštu i kreativnost. Ana je nekoliko decenija kasnije postala književnica i novinarka.

Čuveni Zoran Radmilović preminuo je 1985. godine, a Dina je ostala sama sa ćerkom. Međutim, tu nije bio kraj tragičnim događajima u njenom životu. Njihova ćerka Ana preminula je 2017. godine u 43. godini. Dina Radmilović nakon velikih gubitaka izgubila je životnu bitku 21. januara 2019. godine u 76. godini.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

02:29
ZORAN RADMILOVIĆ JE BIO MRGUD I ĆUTOLOG! Svetozar Cvetković ispričao smešnu anegdotu o velikom glumcu MIRA BANJAC GA JE ZVALA KLEN
Izvor: Kurir televizija
Izvor: Kurir televizija

(Nova, MONDO, D.P)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE