"Šta nisi razumeo, zašto lažeš?": Pitao Chat GPT ko je najbolji teniser svih vremena, pa usledila svađa zbog Noleta

Više nema polemike ko je najbolji teniser svih vremena, ali, ovo pitanje uspelo je da posvađa jednog momka i veštačku inteligenciju.

Glyn KIRK / AFP / Profimedia

Iako je možda postojala dilema ko je najbolji u belom sportu, više dileme nema nakon što je Novak Đokovićosvojio sve što se osvojiti može, i svojoj kolekciji dodao i olimpijsko zlato.

Jedan Tiktoker želeo je da dobije potvrdu i od strane veštačke inteligencije, pa je zadao ovakvo pitanje Chat GPT-ju: "Ko je najbolji teniser svih vremena? Samo jedno ime mi reci kratko", na šta je dobio nezadovoljavajuć odgovor, ali i neistinit: "Rodžer Federer".

Usledila je "svađa", pa je momak insistirao da mu se objasni ova greška. "A Novak?" na šta je Chat ušao u analizu sportskih karijera obojice sportista. "Pa, ako je Novak bolji, zašto si rekao Rodžer Federer??" nije odustajao, da bi na kraju dobio i izvinjenje.

Pogledajte kako je izgledala ova rasprava:  

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Novak Đoković i Janko Tipsarević pevaju  Instagram/Janko Tipsarevic

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!