Jedna od najboljih i najcenjenijih reditelja, Emir Kusturica zaslužan je za uspeh brojnih glumaca, pa je tako upravo on dao prvu ulogu našoj poznatoj glumici Jeleni Jovičić koja je kasnije diplomirala na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Jovičićeva priča pokazuje, da talent i sreća mogu dovesti do neobičnih prilika. Njen prvi kontakt sa filmskom industrijom dogodio se na njenom radnom mestu, gde je prišao asistent Emira Kusturice.

Jovičić je radila u butiku kada je Kusturica snimao film. Njegov asistent joj je prišao i ponudio joj mesto statiste, što je ona odbila. Međutim, pola sata kasnije, ponudio joj je epizodnu ulogu. Tako je provela šest meseci snimajući film "Crna mačka, beli mačor" sa Kusturicom.

"Da bih zaradila novac za letovanje, povremeno sam, uporedo sa studijama na Filološkom fakultetu, bila angažovana u butiku. Budući da je Emir snimao u ulici u kojoj se ta radnja nalazila, primetio me je njegov saradnik i ponudio ulogu. U tom momentu interesovala me je zarada, gluma ne. Trebalo je da sakupim 300 maraka za more, te sam to shvatila kao odličnu priliku da ranije nego što sam planirala dođem do željenog iznosa", rekla je Jelena "Storiju" i nastavila:

Emir Kusturica
Grigory Sysoev / Sputnik / Profimedia 

"Našminkali su me, ubacili u neku prikolicu i rekli: 'Akcija!' Tako se desilo da s Kusturicom provedem čitavih šest meseci snimajući film 'Crna mačka, beli mačor' i da zahvaljujući tom genijalnom reditelju magistriram glumu i pre nego što sam se upisala na Akademiju", ispričala je Jovičić.

Pre nego što je postala glumica, Jovičić je radila kao konobarica u kafiću i u butiku. Takođe je pohađala nižu baletsku školu i trenirala odbojku dvanaest godina.

Instagram/jovjelen Jelena Jovičić Kusturica

BONUS VIDEO:

JELENA JOVIČIĆ JE ZAŠTITNO LICE POZORIŠTA NA TERAZIJAMA: Sve više ljudi dolazi u pozorište! Kurir televizija

(Blic/MONDO/A.K.)

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!