Slušaj vest

GlumicuSelmu Bler (52) svi znaju iz hit filmova "Vrisak" i "Pravna plavuša", pre nekoliko godina je, nakon višegodišnje pauze, ponovo dospela u centar dešavanja u američkim tabloidima.

Razlog za to je njena tužna ispovest da boluje od multipla skleroze. Blerova je opisivala simptome koji su prethodili postavljanju dijagnoze, okrivala kako se svaki dan bori da ne odustane... ali pravi šamar usledeo je kada je objavila memoare, a potom i dokumentarac u kojem je otkrila horor kroz koji je prolazila godinama..

Kada je Selma imala 23 godine, roditelji su joj se razveli, a Selma je onda naprasno odlučila da se odrekne svog porodičnog prezimena, nikada ne navodeći zašto. Istovremeno je pohađala časove glume u čuvenom "Stela Adler" konzervatorijumu i studirala psihologiju i likovnu umetnost.1994. diplomirala je psihologiju, a godinu dana kasnije likovnu umetnost i engleski jezik.

Tokom studija nije imala podršku porodice, a  najviše vremena provodila je živeći sa Vojskom spasa.

GetOriginalImageById copy.jpg
Printskrin, Youtube/ Gossip Bae 

Selma je u knjizi otvoreno progovorila o tome kako je bila žrtva silovanja kao i da je dva puta pokušala da izvrši amoubistvo. Prvi put pokušala je zbog neuzvraćene i nesrećne ljubavi još za vreme studiranja.

"Ušla sam u njegovu kući. Popila sam šaku tableta i otišla u njegovo kupatilo gdje sam sela na pod i pila tekilu. Ali, u zadnji trenutak me je uhvatila panika. Na kraju je njegova mama zvala Hitnu pomoć koja me odvela u bolnicu", pisala je Selma.

Selma je u knjizi otkrila i da je imala problem s alkoholom i da je jednom prilikom toliko bila pijana da "nije mogla da kaže molim te, stani". Glumica je otkrila da je celi dan pila s prijateljima tokom raspusta na koledžu i da je muškarac kojeg nije imenovala "nekoliko puta silovao".

Selma je mučne detalje bolesti otkrila i u svom dokumentarcu 'Introducing, Selma Blair'. "Rekli su mi da napravim planove za umiranje, ne jer bolujem od multiple skleroze, nego jer se borim protiv nje".

Pre dve godine, u jeku borbe za život i zdravlje, Selma se suočila sa nasiljem. Njen partner, s kojim je raskinula malo pre incidenta, pojavio se u njenoj kući i krenuo da je bije. Posetio ju je kako bi joj vratio televizor, a onda su se stvari iznenada okrenule, bacio se na nju.

Selma Bler
Profimedia 

Glumicu je bivši "davio, tukao i da joj je agresivno tresao glavu i ramena" dok je ona ležala na krevetu. U izveštajima se navodi i da je glumica u vreme napada uzimala lekove koje pije zbog svoje bolesti, i da mu je rekla da se ne oseća dobro. Međutim, on nije slušao njene reči i vikao je na nju.

"Zaje*ala si se, ne možeš ništa, ne možeš nikog da voliš, ti si beskoristan bogalj. Ja ne zaslužujem ovo, mogu mnogo bolje od tebe", urlao je njen partner, prenosi Daily Mail.

Kako je Bler opisala pred policijom, nakon ovih reči ona mu je zabila prste u oči i usta, a on je njoj prekrio lice i usta rukama. S obzirom na to da u tom trenutku nije mogla da diše, Bler je izgubila svest.

Selma Bler
Printskrin, Youtube/ Gossip Bae 

Kada su policajci stigli kako bi obavili razgovor sa glumicom, tvrdi da joj je iz nosa počela kapljati krv i da je u tom trenutku ponovo izgubila svest.

Hitna pomoć ju je odvezla u bolnicu, a bivši je uhapšen zbog krivičnog nasilja sa telesnim povredama. Rečeno je u policiji da će dobiti petodnevnu zabranu prilaska bivšoj devojci, ali je sam podneo peticiju da mu se zabrani prilazak Bler, petnaest dana nakon incidenta.

Pogledajte danas kako izgleda Selma Bler:

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!