"Nadam se da će ga svet poštedeti": Holivudski srcelomac prvi put govorio o teško bolesnom sinu

Kolin Farel po prvi put je govorio o životu sa 20-godišnjim sinom, koji ima Angelmanov sindrom.

Youtube printscreen / People

Nakon otkrića da njegov sin Džejms (20) živi sa retkim neurogenetskim oboljenjem pod nazivom Angelmanov sindrom, glumac Kolin Farel rešio je da učini sve što je u njegovoj moći da pruži podršku starijoj deci koja prolaze kroz slično. U potresnoj ispovesti, Kolin je primio snimateljsku ekipu u kuću, koja je zabeležila dirljiv odnos između oca i sina, pa je progovorio o fondaciji koju je osnovao, ali i borbi za sinovljevu bolju budućnost.

"Želim da svet bude blag prema Džejmsu", objašnjava Farel (48) sa zebnjom u glasu i brigom na licu. "Želim da ga svet tretira sa dobrotom i poštovanjem".

Youtube printscreen / People 

Upravo ono što je izgovorio, bilo je glavni podsticaj da osnuje fondaciju za pomoć i podršku odrasloj deci koja imaju poteškoća u intelektualnom razvoju, kroz zalaganje, edukaciju i inovativne programe, naveo je za People.

Youtube printscreen / People 

Džejms, koga je glumac dobio u vezi sa modelom Kim Bordenejv, u septembru će napuniti 21. godinu i sazrevaće uz podršku mnogih sistema podrške koji se pružaju porodicama sa sličnim izazovima. "Kada vaše dete napuni 21. ono je nekako samostalno", navodi Kolin, "Sve zaštitne mere koje su postavljene, specijalni razredi - sve to nestaje, tako da ostajete sa mladom odraslom osobom koja bi trebalo da bude integrisani deo našeg modernog društva, a koji je više nego što bi trebalo ostavljen po strani".

Kolin Farel o bolesnom sinu  Youtube / People

Šta je Angelmanov sindrom? 

U pitanju je genetički poremećaj koji se karakteriše teškom mentalnom retardacijom i neurmošićnim abnormalnostima. Osnovne karakteristike ovog stanja su: kombinacija psihosomatskog zastoja, poteškoće u govoru, poremećaja pokreta i karakterističan tip ponašanja sa epizodama smeha.

Pored Džejmsa Padraiga Farela (20), Farel ima još jednog sina Henrija Tadeuša (14), kog je dobio sa koleginicom Alisijom Bahledom Kurus.

Još fotografija slavnog glumca sa sinovima pogledajte u galeriji:

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

This browser does not support the video element.

Najstravičnije rečenice lekara kojima su pacijentima saopštili da boluju od teške bolesti  Kurir televizija

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!