Prema rečima dijetetičara Suzan Liland Lim suština zdrave ishrane, samim tim i mršavljenja, je u kontroli porcija.

"Kontrola porcija znači da kada izlazite ne preterujete sa količinom. Ako neko pokušava da smrša, ponekad je potrebno samo da jede iz manjeg tanjira", kaže Lind i navodi sleće "cake": 

- jedite iz manjih tanjira, umesto iz velikih, jer će tako i vaša porcija delovati već

- ako niste ljubitelj voća i povrća, nemojte ga jesti previše, već ga uvodite u svoju ishranu postepeno

- kada jedete van kuće, naručite šta god želite, pojedite pola, a drugu polovinu ponesite kući kako ne biste imali osećaj preterane kontrole

- vežbajte, bez fizičke aktivnosti teže je smršati

- ne isključujte nijednu namirnicu, sobra i zdrava ishrana podrazumeva sve grupe namirnica

- dugoročno mršavljenje se ne postiže naglašavanjem jedne grupe namirnica, ono što se unese, to se i izbaci

- čista ishrana je veoma važna, a podrazumeva pripremu hrane od početka, umesto korišćenja već upakovane hrane. Važno je znati koji se sastojci koriste

- ako pravite gulaš, koristićete svežu šargarepu

- svi smo zauzeti i kuvanje je poslednja stvar za koju ljudi žele da izdvoje vreme, tako da je dobro kuvati unapred

- nemojte jesti iste stvari svakog dana

Pročitajte i ove savete:

OVO topi salce sa stomaka

Hrana koja smanjuje apetit

Zašto dijetu ne treba početu u ponedeljak

Kako se pravilno meriti

---------------------------------------------------------

MONDO aplikacija ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!