Pita sa jabukama je tradicionalna poslastica za hladne dane, a ovaj recept možete isprobati i ako postite.

Sastojci:

Pola kilograma očišćenih i izrendanih jabuka

800 grama tankih kora za pitu

Šolja ulja

Šolja šećera

Dve kesice vanilin-šećera

Šećer u prahu (po ukusu)

Cimet (po ukusu)

Dve šolje prezli

Priprema:

Kore poprskajte uljem i pospite šećerom, slažite po tri (ili četiri, ako se cepaju) jednu na drugu.

Rendane jabuke pomešajte sa cimetom, šećerom, prezlama i cimetom (ako volite).

Nadev stavite na kore, umotajte i ređajte u pleh u koji ste stavili papir za pečenje. Kad potrošite sve kore, pecite oko 45 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, ili dok pita ne porumeni.

Kad se ispeče, pokrijte aluminijumskom folijom, preko stavite krpu i ostavite da se ohladi. Pospite vanilin šećerom i uživajte.

Posna pita sa kupusom