Brza i ukusna testenina, idealna za dane posta na ulju - ukus će vas oduševiti, a pošto sadrži i masti biljnog porekla, prilično je zasitna.

Sastojci:

400 grama testenine bez jaja

Dva praziluka

Dva čena belog luka

Biljna pavlaka za kuvanje

Kačkavalj biljnog porekla

Bosiljak

Maslinovo ulje

So, biber

Priprema:

U većoj šerpi zagrejte vodu do ključanja. U tiganju zagrejte maslinovo ulje i propržite sitno seckani praziluk i beli luk. Kada voda provri, posolite je, ubacite testeninu i kuvajte je po uputstvu sa pakovanja, 10-12 minuta.

Kada praziluk lepo omekša, zalijte ga biljnom pavlakom za kuvanje, i dodajte bosiljak. Krčkajte dok se ne zgusne, začinite solju i biberom. Kada je testenina kuvana, pomešajte je sa sosom, narendajte odozgo biljni kačkavalj i još jednom pobiberite, biber i praziluk se odlično slažu. Servirajte toplo.

Na koji način vi pripremate posnu testeninu? Recite nam u komentarima!