• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta čitati do 18. preporučuje Miloš Isailović

Izvor mondo.rs

Plesač, koreograf i pedagog za MONDO preporučuje tri knjige koje bi svako trebalo da pročita do punoletstva.

Istaknuti igrac domace plesne scene još tokom školovanja u srednjoj baletskoj školi "Lujo Davico" istakao se kao jedan od najtalentovanijih ucesnika. Od 2009. bio je stalni clan Narodnog pozorišta u Beogradu, kao i Bitef dens kompanije. Ostvario je uloge u predstavama "Uspavana lepotica", "Labudovo jezero", "Žizela", "Don Kihot", "Necista krv", "Viva la vida", "Ko to tamo peva", "Šest plesova", "Božanstvena komedija", "Alpha Boys", "Šekspirovi soneti", "Izopaceni"... Krajem prošle godine, sa slavnim koreografom Edvardom Klugom u Beogradu je predstavio ostvarenje "Ptice" (Bitef teatar), i u Mariboru "Per Gint", u kojem tumaci naslovnu ulogu. U februaru se publici predstavio i kao koreograf predstavom "Dunjaluk" (Bitef teatar), koja je dobila odlicne kritike.

Šta najviše volite da citate, i koliko imate vremena za citanje?

"Ubedljivo najviše volim da citam poeziju, kada za to pronadem vremena, što je zaista retko. Izdvajam poemu 'Rekvijem' Ane Ahmatove, kao i zbirku 'Predstava' Žaka Prevera".

Koja Vam je omiljena knjiga, ili knjiga koja je na Vas ostavila najdublji utisak?

"Definitivno 'Stranac' Alberta Kamija, jer je savršeno jednostavno napisana, a tako dobro prikazuje realnost koja je i u 21. veku vrlo prisutna. I svaki put kada je citam, završim sa recenicom 'OK, brate...'"

Koje tri knjige biste svakome preporucili za citanje, i zašto baš te knjige?

"1. 'Spletkarenje sa sopstvenom dušom' Marije Jovanovic - zato što možemo da ostanemo na nogama uz savete nekoga ko je iz naših krajeva, a tako mocno piše i indirektno savetuje.

2. 'Idi kuda te srce vodi' Suzane Tamaro - knjiga koja jednostavno ujedinjuje dva pola, i stare i mlade, veoma je pitka i lagana, a opet možete da se 'pronadete' u njoj.

3. 'Na obali reke Pjedre sedela sam i plakala' Paula Koelja - zato što je jedno od dela popularnog brazilskog pisca koje podseca na poeziju. A poezija i Koeljo su sjajna kombinacija".

Ne propustite i ostale preporuke knjiga!

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Prle

Bože gospode, šta sve ljudi čitaju...

Dibidus

@Prle Imaš neki predloge?

Kristijan

@Prle Mozda Vidimo se u Citulji,ili Tajna Srpskog jet set-a?

SERIJE