Dok je napolju hladno ili pada kiša, nema ničeg lepšeg od opuštanja u porodičnom domu iz čašu mirišljavog, kuvanog vina. Osim što greje i relaksira, važi i za narodni lek...

Sastojci:

2 kašike šećera

2 dl vina

0.5 dl vode

1 kašičica cimeta

karanfilić po ukusu

Priprema:

Kašiku šećera otopiti na tihoj vatri. Kada požuti preliti vodom, pojačati temperaturu ringle i pustiti da voda provri.

Zatim dodati još jednu kašiku šećera, dobro promešati da se sve sjedini, i dodati vino. Kada počne da peni sklonite sa šporeta posudu u kojoj to sve kuvate, jer vaš napitak ne treba da provri.

Dodajte cimet i karanfilić, dobro promešajte i sipajte u čašu od debljeg stakla, koja ima dršku.

Kuvano vino se pije dok je vruće, a možete da obogatite ukus tako što ćete u njega ubaciti krišku pomorandže, sa sve korom, na primer.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.