mondo.rs

Još titula, pa žurka na Ibici: Efes igra NBA košarku

Autor:

Ergin Ataman ne odustaje od ideje da odvede ekipu na veliku žurku ako pobede u finalu.

Još titula, pa žurka na Ibici: Efes igra NBA košarku Foto: Tanjug/AP/Alvaro Barrientos

Potpuno nadigravši Fener atraktivnim i raznovrsnim nastupom, Anadolu Efes dominantno je ušao u finale Evrolige.

Ekipa Ergina Atamana kontrolisala je utakmicu protiv Fenerbahčea u većem delu i na čelu sa Šejnom Larkinom i Vasilijem Micićem pokazala šta sve može. I to u dotad najvažnijem meču sezone!

Ubacili su Efesovi košarkaši 14 trojki, sabrali 20 skokova više od Fenera, završili duel sa značajno većim brojem asistencija (20:13) i preciznom odbranom onemogućili bilo kakav napadački ritam protivniku u borbi za finale.

Uoči početka Fajnal fora, Ataman je najavio da će u slučaju trijumfa na F4 odvesti ekipu na Ibicu, gde će napraviti veliku žurku. To obećanje i dalje je aktuelno...

"Ne kupujem karte za Ibicu jer nam nisu potrebne. Došli smo ovde sa našim sponzorom, najboljom avio kompanijom, i direktor te kompanije je naš prijatelj. Verujem da ćemo svi zajedno posle finala otići tamo. Ako sam obećao, to ćemo i da uradimo. Ibica je na sat odavde, otputovaćemo tamo, zabavićemo se, pa ćemo da se spremamo za turski plej-of", rekao je šef struke Efesa.Komentarišući nastup svog tima, rekao je da se ekipa dobro provodi na terenu.

"Cela ekipa se zabavljala tokom sezone. Videli ste večeras da Fenerbahče oseća veliki pritisak, a mi to nemamo. Igramo modernu, NBA košarku, kao Golden Stejt, koji je dugo šampion NBA".

Šejn Larkin bio je zvezda prvog polufinala, a Ataman ga je posebno pohvalio.

"Šejn nije dobro počeo sezonu, imao je mnogo problema, uz to i povredu... Ali, kada je video ovaj sastav, rekao je 'Hej, ovo je moj tim i ovo je moja košarka'. Nadam se da ćemo osvojiti titulu ovakvom igrom", dodao je iskusni turski stručnjak.

Izvor: YouTube/EuroLeague Basketball

Povezano

Sve vesti