ABA: Zagreb umalo doveo NBA zvezdu

"Bilo je sve dogovoreno da dovedemo Dereka Rouza, ali na kraju smo ga odbili", otkrivaju u KK Zagreb.

24
A- A A+

U debitantskoj utakmici u Evroligi, Zagreb je pretrpeo ubedljiv poraz od Bamberga (65:96), a u regionalnoj, ABA ligi ima samo jednu pobedu u četiri kola.

Hrvatska košarkaška javnost već je počela da skinira učinak uprave šampiona te zemlje u letnjem prelaznom roku, dovodeći u pitanje kvalitet igrača koji su dovedeni. Pre svega se to odnosi na Dijante Gereta i Šona Meja.

Odgovaraju na primedbe javnosti u vezi sa osporavanjem kupljenih igrača, sportski direktor Zagreba Hrvoje Ciketić otkrio je, gotovo, neverovatnu informaciju: dres hrvatskog šampiona ove sezone trebalo je da nosi MVP NBA lige u prošloj sezoni, igrač Čikaga Derek Rouz!

"Prošle godine su se u ovo doba godine mnogi smejali Renforu, a on se u završnici sezone pokazao ključnim igračem. Za Gereta smo dobili dobre preporuke. Mi i sada imamo na radaru dvojicu dobrih igrača na toj poziciji, ali oni žele da sačekaju rasplet oko lokauta u NBA. Pregovarali smo mi i sa najkorisnijim igračem NBA lige Derekom Rouzom, čak smo se bili i dogovorili o novcu, ali ne i o utakmicama. Zbog obaveza prema vlastitom sponzoru on je tražio da izostane sa tri evoligaške utakmice, ali mi na to nismo mogli da pristanemo", otkrio je Ciketić.

O ambicijama Zagreba u Evroligi...

"Suludo je od nas očekivati nešto spektakularno u Evroligi. Za nas bi svaka pobeda bila velika stvar. Ovo će za ovaj klub zbog biti najteža godina jer smo napravili velik iskorak. Ovo više nije mali i simpatični klub iz predgrađa", kaže Ciketić.

Imao je sportski direktor hrvatskog šampiona viđenje debakla protiv Bamberga:

"Izgubili smo, ali njihov budžet je 3,5 miliona evra, imaju 30 zaposlenih u klubu, 64 automobila na raspolaganju, i to u gradu od 80.000 stanovnika. A naš budžet je 2,3 miliona evra".

(MONDO)
Sve vesti