Maljković doveo Grina u Cedevitu

Hrvatski predstavnik u ABA ligi i učesnik Evrolige angažovao još jedno zvučno pojačanje.

5
A- A A+

Specijalizovani košarkaški internet portal Sportando objavio je informaciju da je Amerikanac sa makedonskim pasošem, Markez Grin, novo pojačanje zagrebačke Cedevite.

Markez je prema pisanju Sportanda italijanskim medijima potvrdio da je nova akvizicija Cedevite.

"Posle povrede kolena Avelino nije hteo da nastavimo saradnju. Onda me je kontaktirala Cedevita i pokazali su ozbiljno interesovanje. Kada je posle nekoliko sedmica Mustafa Šakur odbio ponudu Avelina oni su se obratili meni. Morao sam daih odbijem jer sam već potpisao za Cedevitu", rekao je Markez iako na zvaničnom sajtu hrvatskog kluba još uvek nema potvrde ovog transfera.

Markez već dugo igra u Evropi, branio je boje francuskih klubova Roana i Nansija, igrao je i za turske Koledžijer i Fenerbahče. Prošlu sezonu proveo je u italijanskoj Seriji A u dresu Avelina, godinu dana ranije nosio je dres Pezara.

Ako Markez dođe u Zagreb pridružiće se novajlijama Luki Babiću, Goranu Sutonu, Predragu Šuputu, Marku Tomasu, Lukši Andriću, Brejsiju Rajtu. Svi oni su pojačanja Cedevite u tekućem prezanom roku sa kojima hrvatski klub, koji sa klupe vodi naš stručnjak, Božidar Maljković, ističe najviše ambicije u regionalnoj ABA ligi ali i Evroligi.

(MONDO, foto: MN Press)
Sve vesti