Peković: Ne bih u Evropu ni za dobre pare

Nekadašnji centar Partizana ekspresno je stigao u Beograd po završetku ligaškog dela NBA sezone, a u četvrtak "produžio" do Laktaša...

37
A- A A+

Nikola Peković odigrao je svoju najbolju sezonu za Minesota Timbervulvse i tokom leta će potpisati novi, mnogo jači ugovor od dosadašnjeg, samo ostaje da se vidi sa kojim NBA timom.

Sa predstavnicima medija popričao je u poluvremenu polufinalne utakmice ABA Fajnal fora između Igokee i Partizana mt:s.

Čini se da si se dosta dobro adaptirao na NBA ligu, igraš bez respekta protiv velikih imena?

"Ti igrači poput Dvajta Hauarda sa strane možda izgledaju strašno, ali u prirodi to uopšte nije tako. Oni su isto ljudi od krvi i mesa, stvarno dobri igrači, ali i ja sam dobrim igrama zaslužio neki respekt i kod njih i kod sudija, tako da stvarno nemam problema".

Može li sledeća sezona da bude još bolja?

"Uvek može bolje. Ja sam prezadovoljan kako je sve ispalo ove sezone, samo se nadam da će nas malo više poslužiti sreća, da nemamo toliko povreda, jer mislim da kompletni možemo dosta toga da napravimo. Trećinu ove sezone smo odigrali sa osam-devet igrača, a tako oslabljena ekipa ne može da izdrži ritam utakmica svakih dan ili dva".

Kako generalno izdržavaš ubitačni NBA ritam?

"Tamo nema puno treninga, to su uglavnom sastanci na kojima se pripremaju utakmice, kojih ima po tri-četiri svake nedelje. Čovek se adaptira, navikne se, ali opet je to veliki napor".

Planovi za sledeću sezonu?

"Ja sam sad bez ugovora. Rekao sam da bih voleo da ostanem u Mineapolisu, ali ne zavisi sve od mene. Još je rano, nije ni sezona završena, počeo je plej-of, tako da je rano da stupimo u pregovore, ali ima interesovanja. Biće nešto".

Da li bi dobra finansijska ponuda mogla da te vrati u Evropu?

"Ne, sigurno ne. Ipak sam igrao dugo u Evropi, a NBA je najbolje organizovana liga na svetu".

Hoćeš li se odazvati selektoru Crne Gore Luki Pavićeviću za Evropsko prvenstvo u Sloveniji?

"Ja se nadam da hoću. Prvo moram da pozavršavam sve obaveze koje se tiču kluba, a onda se nadam da ću se priključiti reprezentaciji".

Kakva su očekivanja od Evrobasketa, posebno kada dođete ti i Nikola Vučević (Orlando Medžik)?

"Mislim da su ostali momci odradili jako dobar posao prošle godine i bez nas. Kada mi dođemo, verovatno će tu nešto morati da se promeni, a ja se nadam da će to biti nabolje. Vučević je odigrao odličnu sezonu. On i ja se čujemo, često pričamo i mislim da bi samo trebalo da tako nastavi".

(G. A. - MONDO, foto: MN Press)
Sve vesti