Kejt Mos

  • Profesija: Manekenka
  • Datum rodjenja: 16. januar 1974, Krojdon, London
  • Horoskopski znak: Jarac
Biografija:

Ketrin En Mos otkrivena je sa 14 godina na aerodromu, a proslavila se reklamom za parfem "Obsession" i veš Kelvina Klajna. Od pojavljivanja na sceni, mnogi su kritikovali njenu mršavost i činjenicu da izgleda kao da još uvek ide u osnovnu školu. Visoka 170 i teška manje od 50 kilograma, ostala je "antisupermodel", mršavi kontrast tadašnjim supermodelima kao što su Sindi ili Naomi, koje su bile visoke i ponosile se ženstvenim oblinama. Začetnica je "trenda" poznatog kao "heroin šik", koji između ostalog podrazumeva mršavost, razmazanu šminku, neobavezni stajling...

"Stalno će me kritikovati zbog tela, ali ja tu ne mogu ništa. Koliko puta mogu da vam ponovim - nemam anoreksiju", rekla je Mosova, koja je već 1998. morala da potraži stručnu pomoć zbog problema sa alkoholom.

U karijeri je Kejt bila na više od 300 naslovnih strana prestižnih časopisa, među kojima je i "Plejboj", i radila kampanje za "Kelvin Klajn", "Guči", "Šanel", "D&G", "H&M" i druge brendove. Klajn je više puta izjavio da je bila "izuzetno teška za saradnju".

U Britanskom muzeju nalazi se "Sirena" Marka Kvina, figura Kejt u prirodnoj veličini izrađena od 18-karatnog zlata. Kada je predstavljena 2008, bila je najveća zlatna statua napravljena još od doba drevnog Egipta! Kvin je par godina ranije napravio i bronzanu Kejt, kako izvodi jednu pozu iz joge.

Pored toga što je redovna na spisku žena sa najboljim stilom, često je na listi najgore obučenih koju sastavlja PETA, jer ne odustaje od kože i krzna.

Njene veze punile su naslovne strane tabloida, jer je uvek volela "loše dečake". Bila je sa Džonijem Depom na početku karijere, zatim sa novinarem Džefersonom Hekom, sa kojim je 2002. dobila ćerku Lilu Grejs. Od 2005. do 2007, Kejt je bila u vezi sa rokerom Pitom Doertijem, poznatom po problemima sa drogom. Mnogi Doertija krive za sunovrat manekenke, koji je kulminirao kada je objavljen snimak na kojem šmrče kokain. Ekspresno su je otpustili "H&M", "Dior" i "Barberi", a Kejt se javno izvinila i otišla na lečenje. Mnogi su joj pružili podršku tokom tog perioda, među prvima dizajner Aleksandar Mekvin, koji je na svojoj reviji nosio majicu "Volimo te, Kejt".

Za frontmena grupe The Kills Džejmija Hinsa udala se 2011. godine.

Kejt je aktivna u borbi protiv side i brojnim drugim humanitarnim organizacijama. Lansirala je i sopstvenu modnu liniju za "Topšop", kao i nekoliko parfema sa svojim potpisom.

Saznajte više Zatvori

Povezane Vesti