Svinjski kare sa čedar sirom, pirinčem i meksičkom mešavinom
Potrebno:
- 400 grama laks karea
- 150 grama čedar sira (može i gauda)
- pakovanje "Frikom meksičke mešavine"
- 100 grama integralnog pirinča
- so, biber, kumin, ljuta papričica, beli luk u prahu ili granulama
- kašičica majčine dušice i ruzmarina
Priprema:
Meso ispržite u tiganju. Svaku šniclu posolite i pobiberiti, dodajte i malo belog luka, kumina, seckane čili paprike. Kada meso bude gotovo, sklonite ga, a u isti tiganj dodajte "Frikom meksičku mešavinu" i nalijte vodom da ogrezne.
U dubljoj podusi obarite pirinač, dodajte mu majčinu dušicu i ruzmarin.
U vatrostalnu posudu poređajte meso, na svako parče stavite sir, i pecite na 200 stepeni Celzijusovih, oko deset minuta.
Meso servirajte u velikom plitkom tanjiru, tako što ćete prvo staviti po kašiku "Frikom meksičke mešavine" i pirinča, a preko toga meso.
Pogledajte video:
Probajte i ova fantastična jela:
Vezenkov zabija nož u leđa Bugarima: Bomba u Eurobasket 2025, MVP Evrolige menja reprezentaciju?
Temperatura pada na -15 stepeni! Čubrilo otkrio detaljnu prognozu za zimu, evo kada će u Srbiji biti najhladnije
Beograđanka za dva meseca dobila 3 kazne: Otkrivamo na kojim se sve lokacijama na auto-putevima meri brzina
Zvezdin Amerikanac hitno reagovao na pomen otkaza Sferopulosu: Šuter crveno-belih se oglasio na Instagramu
Igrao za Zvezdu i rekao najskuplje "ne" u istoriji evro-košarke! Jedan čovek mu se sada smeje zbog 12 miliona