Španska policija i američki Federalni istražni biro (FBI) tragaju za Anom Knežević, koja je nestala početkom februara ove godine u Madridu. Špansko ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo je snimak potrage nepristupačnih predela i kanala.

Prvoosumnjičeni za nestanak ove Amerikanke kolumbijskog porekla jeste njen suprug Srbin David Knežević, koji je nedavno uhapšen na Međunarodnom aerodromu u Majamiju i on se od tada nalazi u pritvoru.

Kako se vidi na snimku španska policija i FBI tragaju na nepristupačnim terenima, a vide se i policajci u ronilačkim odelima koji pretražuju kanale i bare, koje se nalaze nedaleko od mesta gde je poslednji put viđena žena.

Ana Knežević se prošle godine doselila u glavni grad Španije, nakon stresnog razvoda od Knežević. Poslednji put je viđena i kontaktirala je prijatelje početkom februara. U noći njenog nestanka nepoznata maskirana osoba obojila je sigurnosne kamere, a potom je viđena kako sat vremena nakon toga izlazi iz apartmana Ane Knežević u luksuznom delu grada, sa koferom u ruci.

Američki organi otkrili su da je David Knežević u Srbiji iznajmio automobil koji je prešao skoro 8.000 kilometara, te da je putovao po Evropi. Identičan automobil viđen je nedaleko od apartmana u kom je boravila Ana Knežević, sa tablicama koje je vlasnik tog dana ranije prijavio da su ukradene. Radnik u prodavnici gde je kupljen sprej kojim su obojene kamere ispričao je da osoba koja ih je uzela dosta podseća na Davida Kneževića.

Državljanin Srbije nalazi se u pritvoru u Sjedinjenim Američkim Državama i njemu se na teret stavlja krivično delo otmica, za koje je zaprećena kazna i do doživotnog zatvora.

BONUS VIDEO:

NISU SVA NESTALA DECA I OTETA" Radenković o uvođenju "Amber alerta" u Srbiju: Ovako sve institucije postupaju u isto VREME Kurir TV

 (Nova/MONDO/J.D.)