Premijer Crne Gore u tehničkom mandatu, Dritan Abazović oglasio se povodom tunela koji je pronađen juče u Višem sudu u Podgorici, te rekao da on nije mogao da bude prokopan bez pomoći nekog iz te institucije. Dritan Abazović je danas zajedno sa ministrima pravde i unutrašnjih poslova Markom Kovačem i Filipom Adžićem, kao i čelnicima policije, posetio stan iz kog je probijen tunel do Višeg suda.

"Ovo je podrivanje temelja države i u suštinskom i formalnom smislu. Na dobrom smo tragu da istraga pokaže svoj uspeh“, kazao je Abazović, odgovarajući na pitanja novinara, piše Standard. On je rekao da se ne može ni da zamisli koliko je narko kartel u Crnoj Gori involviran u sistem.

"Mislim da je ova namera oko obijanja depoa osujećena“, kazao je on. Na pitanje novinara da li će tražiti odgovornost, rekao je "naravno“.

"Ja mislim da ovo nije moglo da se obavi bez pomagača unutar Višeg suda“, kazao je on.

Podsetimo, predsednik Višeg suda u Podgorici, Boris Savić, rekao je juče na konferencije za medije povodom obijanja depoa suda da je popisom konstantovano da gotovo ništa ne nedostaje.

"Na dobro sakrivenom mestu pronađen je otvor tunela, koji je morao da bude pravljen duži vremenski period. Uviđaj je završen, ne znamo šta se moglo sve desiti da taj otvor nije primećen. Nama je najvažnije da smo zatvorili nešto što je predstavljalo opasnost“, istakao je Savić.

Predsednik Višeg suda sumnja da osoba koja je kopala tunel nije želela da ukrade dokaz koji je već bio predmet veštačenja, već da se pokušavalo doći u blizinu sobe za zadržavanje i da je možda pokušano bekstvo.

(Mondo/Standard)