EX YU

Dodik: Novi respiratori iz Srbije, HVALA! Vaskrs kod kuće! (VIDEO)

Izvor mondo.rs

Član Predsedništva BiH Milorad Dodik boravio je u Beogradu gde je dobio uveravanja da će Srbija nastaviti da pomaže Republici Srpskoj, pre svega u vidu medicinske opreme. "Za Vaskrs ostanite u kućama, morate!", poručio Dodik.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Milorad Dodik se, u ime Republike Srpske, danas u Beogradu zahvalio srpskim vlastima na svoj pomoći koja je upućena u vidu medicinske opreme, a dobio je obećanje da će biti poslato još, pre svega zaštitnih maski, rukavica i respiratora, neophodnih za održavanje u životu teških slučajeva obolelih od korona virusa.

"Srbija je prva uputila veliku pomoć i da ovde nismo imali razumevanje, naš medicinski sektor bi imao problema. Bez pomoći Srbije bilo bi nam daleko teže", rekao je Dodik u Predsedništvu Srbije u Beogradu, gde je dobio obećanje da će biti poslato "na stotine hiljada maski, rukavica"...

Dotakao se i aktuelne teme proslave uskršnjih praznika i pozvao sveštenstvo da učini isto ono što je odlučeno u Crnoj Gori - bez vernika u crkvama.

"Vaskrs proslavljamo u vanrednim okolnostima. Ne smemo da dozvolimo ekspanziju virusa, jer smo zbog ljubavi zbog koju imamo i prema crkvi i veri, bili tolerantni. Usaglasili smo mere i u Republici Srpskoj i u Srbiji, moraćemo da produžimo period trajanja policijskog sata i okupljanja jer ne želimo ekspanziju virusa i molimo vernike da to razumeju. Da našu ljubavi prema veri, crkvi i Vaskrsu iskažemo u krugu porodice. Ni Vučić, ni ja ovo ne želimo, ali je neophodno da zabranimo i kretanje i okupljanje", rekao je Dodik.

VIDEO: I U RS ZA USKRS PRODUŽETAK OGRANIČENJA KRETANJA

VIDEO: Dobar primer iz Crne Gore i odluka Mitropolije

Istakao je i da je od početka zdravstvene i ekonomske krize, izazvanih pandemijom korona virusa, u Republici Srpskoj "samo 800 ljudi ostalo bez posla, a od tog broja njih 500 je bilo po ugovoru na određeno vreme".