• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MAĐARI kupili FRANCUZE: OTP novi vlasnik Sosijete ženeral Srbija

Izvor Tanjug

OTP Grupa objavila je da je uspešno završila proceduru kupovine banke Sosijete ženeralSrbija, koja će nastaviti da posluje pod novim imenom - OTP banka Srbija AD Beograd.

 Državna mađarska banka OTP kupila je juče i zvanično banku Sosijete ženeral Srbija. Izvor: Mondo/Georgi Mitev Šantek

Beogradske "Večernje novosti" podsećaju da su dve bankarske grupacije svoj plan o akviziciji najavili u decembru prošle godine, ali se čekalo odobrenje nadležnih institucija.

"Otišlo" i osiguranje

U saopštenju mađarske finansijske grupacije se navodi da će Sosijete Ženeral Osiguranje promeniti ime u OTP Osiguranje ADO Beograd, a Soželiz (Sogelease) u OTP Leasing Srbija d.o.o.

Odobrenje Narodne banke Srbije (NBS) stiglo je 13. septembra, pa su Mađari mogli da završe posao kupovine još jedne banke u Srbiji.

Kupovinom Sosijete ženeral, OTP će, s obzirom da je u aprilu ove godine kupio Vojvođansku banku, izbiti po veličini u sam vrh srpskog bankarskog tržišta, odmah iza Banke Inteza.

Tržišno učešće te italijanskebanke je 16,1 odsto, navode "Novosti", dok će OTP-a sada biti 14,1 odsto (8,4 Sosijete i 5,7 odsto Vojvođanska banka).

Iz OTP Grupe poručuju da nastavljaju da jačaju svoju tržišnu poziciju u Srbiji, te da će spajanje ove dve banke rezultirati stvaranjem vodeće bankarske institucije na srpskom tržištu po visini aktive, broju ekspozitura i portfoliju kredita i depozita.

Dodaju da, u ovom trenutku, klijenti banke Sosijete Ženeral Srbija, ne moraju da preduzmu nikakve korake u vezi sa promenom vlasništva, a u budućnosti će svi klijenti biti pravovremeno obavešteni o ključnim fazama spajanja dve banke.

Povezane vesti

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Goge

Klijent sa SG banke 15 godina i zadovolhan sam. Najviše mi odgovara sto klijenti imaju svog ličnog bankara i sa njim se o svemu dogovaram. U banku idem sa spremnim papirima i zavrsavam sve odma sa bankarom brzo. Ako tako i dalje ostane bicu prezadovoljan.

Hulk

@Goge Dodao bih i odlicnu aplikaciju za mobilno bankarstvo . Ako ostane kako jeste onda za nas korisnike i nije toliko bitno . Ali morace oni nesto da diraju.

Goge

@Hulk upravo tako. Ako ostane ovako necu menjati ništa. Ali boim se da mađari nesto ne uprskaju. Ako se to desi onda cu gledati sta nude drugi i sta gubim i šta dobijam. Mada niko u srbiji ne nudi licnog bankara ( imenom i prezimenom) kao bivsa SG sadašnja OTP. Licno meni to odgovara, sa mojom bankarkom sam kao drugar, kredit zavrsavam za pola sata, unapred se dogovorimo i izplaniramo ona odradi sve ja dolazim samo na potpisivanje i da uzmem pare. A kod drugih iz iskustva prijatelja da ljude proveravaju kao da uzimaju stambeni a ne neku sicu od 2-3000 evra

special image