• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kod Italijana PROSEČNA PLATA: U Šapcu otvorena 12. inostrana fabrika

Izvor mondo.rs Izvor Beta

U Šapcu je otvorena još jedna italijanska fabrika. U novom pogonu kompanije Refrion do kraja godine posao će pronaći 45 radnika, a plata neće biti minimalac.

Kompanija koja se bavi proizvodnjom rashladne i ventilacione opreme, a prodaje po celoj EU, najavljuje plate od 55.000 dinara, što je prosečena plata u državi za jul ove godine.

To nije nebitno za Srbiju, gde se u novootvorenim stranim fabrikama radi uglavnom za minimalac.

Možda će vas zanimati

Generalni direktor Refriona u Srbiji, David Tomasin, pohvalio je saradnju sa predstavnicima Grada Šapca i najavio proširenje proizvodnje do kraja godine.

"Imamo dugogodišnje iskustvo sa gradom Šapcem, prvi projekat je realizovan 2007. godine, a potom je saradnja nastavljena na obostrano zadovoljstvo", rekao Tomasin.

Dodao je da je lokacija fabrike u Slobodnoj zoni kod Robno-transportnog centra Šabac odlična za potrebe uvoza i izvoza i da sada zapošljava 20 radnika ali do kraja godine je planirano povećanje na 40 do 45 radnika.

Refrion je danas posetio gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović koji je istakao da će zdrava konkurencija podići cenu rada u Šapcu i naglasio da novootvorena firma nije dobila nijednu vrstu subvencija.

"Evo vidite šta se sve može desiti kada otvoreno razgovarate sa ljudima i kada pustite ljude da se bave svojim poslom i ulažu u sopstveni biznis. Od nove godine je došlo 16 novih kompanije u naš grad i sve su došle na preporuku kompanija koje su imale dobro iskustvo poslovanja u Šapcu", rekao je Zelenović.

Istakao je da se broj nezaposlenih na evidenciji u Šapcu smanjuje, ali "ono što je stvarni podatak jeste da nedostaje ljudi".

"U ovom trenutku u ovu kompaniju dolaze radnici iz Sremske Mitrovice i svima onima koji su nezadovoljni i traže posao, nudim posao ovde", rekao je Zelenović.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Doktore

Bravo za Zelenovića i za Šabac! Tako se vodi grad. Ozbiljan političar!

Ја сјећам се

Из које ли је беше странке овај Зеленовић? 😊

Hmm...

A, je l' ono neki traze ostavku gradonacelnika ili se meni cini?

special image