• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RADNICI NA LIZING: Bilo je zloupotreba, novim zakonom se uvodi red

Autor . Izvor Tanjug

Zakon o agencijskom zapošljavanju, popularno znanom kao "radnici na lizing", vrlo brzo treba da uđe u skupštinsku proceduru, izjavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević.

Ministar Đorđević kaže da su se dosadašnji propisi time škrto bavili, vrlo malo u Zakonu o radu, a da je cilj novog zakona da svi radnici budu dovedeni u isti položaj.

"Imali smo mnogo zloupotreba jer je zakonn bio, da tako kažem, prost u tom pogledu. Sada toga više neće biti", rekao je ministar.

Možda će vas zanimati

Na panelu održanom na predstavljanju Bele knjigeSaveta stranih investitora, Đorđević je rekao da do sada Srbija taj zakon nije imala, a da je ideja da svi radnici imaju ista prava i da se spreči nelojalna konkurencija.

NA CRNO SVE MANJE RADNIKA

Ministar Đorđevć je rekao da novi Zakon o bezbednosti na radu treba da unapredi bezbednost a da je broj onih radnika koji u Srbiji rade "na crno" sve manji. Inspektorat za rad nastavio projekat "Reci ne radu na crno"a inspekcija će imativeća ovlašćenja a već ima 20 odsto više nadzora nego lani.

Naglasio je da treba osigurati da svi igrači na tržištu poštuju zakone, a da je Vlada već odlučila o povećanju broja inspektora i proširenju njihove nadležnosti.

Đorđević je rekao da se u skladu sa digitalizacijom koja je jedan od prioriteta Vlade u ministarstvu na čijem je čelu radi na uvođenju sistema za digitalno arhiviranje dokumenata, kao i da je u Ministarstvu uvedeno fleksibilno radno vreme.

Istakao je važnost odluke Vlade da se pozabavi ekonomskim migracijama i podsetio da je osnovano i koordinaciono telo za sprečavanje ekonomskih migracija.

A ŠTO SE VAŠE BANKE NE "DIGITALIZUJU"?

Povodom generalnih zamerki Saveta stranih investitora na papirologiju i birokratiju u Srbiji, Đorđević je rekao da će Vlada Srbije raditi na smanjenju papirologije, ali je preporučio i stranim investitorima u Srbiji da to isto učine.

"Prebrojao sam da ovde imate osam banaka (u FIC), i sve one kada se, recimo, zatvra račun traže da se potpiše 'sto papira', u dva primerka, sa pečatom... pa onda još sv to i digitalno. To nije po našim propisima već po vašim interni. A što se vaše banke ne digitalizuju?", "vratio" je kritiku ministar.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dembelija

To već pričaju godinama za radnike na lizing a niša se ne preduzima(NI MAKAC) samo pomenu od nove godine do nove godine KADA KONKRETNO.Donose neke druge zakone da bi ojadili ljude a od čega bedan narod da plati kada nema redovno(normalno)primanje KADA CE BITI REŠEN STATUS PP RADNIKA do nove pa od nove pa tako u nedogled.Gde su sada novinari da ih pitaju.

i dalje isto

strsno je to sto rade na tome za fleksibilno radno vreme a ne na to sto ljudi masovno beze i povecanju plata za pojedini kadar.Kao a su POJEDINI NE KVALIFIKOVANI i rade na neke NEZAKONITE ugovore koje im je DRZAVA dozvolila.Sravnjali su SSS sa FAKULTETOM a pojedine SSS kao NEKVALIFIKOVANI radnici.SVE VISE OVAJ NAROD TONE I DOLAZI DO PROSJCKOG STAPA.

Bcb

Koja inspekcija rada?Dva puta sam im pisao o nepravilnostima poslodavca.Boli ih uvo.

special image