• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ČISTIJA SRBIJA: Nestle više ne proizvodi đubre

Izvor mondo.rs

Fabrika kompanije za proizvodnju hrane i pića Nestle u Srbiji, Surčin Nestle Adriatic S, u potpunosti obustavlja odlaganje smeća na deponije.

Svi proizvodni procesi u pogonima prilagođeni su tako da se materijal reciklira, odnosno koristi više puta ili spaljuje radi proizvodnje energije.

"Nijedan, čak ni najmanji njegov deo, ne završava na deponijama", piše u saopštenju.

Možda će vas zanimati

Kompanija se ranije obavezala da će to postići do 2020. godine, a to je deo globalne strategije Nestle, s ciljem da svih njenih više od 400 fabrika u svetu postigne "nulto odlaganje smeća na deponije" (Zero Waste to Landfill).

Globalna strategija je i da se do 2025. godine reciklira 100 odsto ambalaže koja se koristi u proizvodnji, pa se radi na tome da se u Evropi 100 odsto PET ambalaže i čepova prikuplja s tržišta i predaje pouzdanim reciklerima.

Do sada najveće ulaganje Nestle u Srbiji u zaštitu okoline je izgradnja savremenog postrojenja za preradu otpadnih voda, što je koštalo 1,2 miliona evra a smanjilo je potrošnju vode za 50.000 kubnih metara godišnje.

Investirano je smanjenje potrošnje električne energije - 30.000 evra vredno LED osvetljenje smanjilo je potrošnju struje za 70 odsto, a jednim od najboljih rezultata "ekološki osvešćenog poslovanja" na lokalnom nivou smatra se smanjenje proizvodnje ugljen-dioksida (CO2) za 4,1 odsto 2018. godine u odnosu na godinu pre.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image