• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MIRNI PET GODINA: Srpski Merkator refinasirao dugove

Izvor mondo.rs

Merkrator (Mercator) grupa danas je saopštila da je završila refinansiranje kredita kompanije Merkator-S, koji je uzet 2014. godine, a koji bi dospeo u martu ove godine.

 Refinansiran dug Merkatora S Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

Postupak refinansiranja duga Merkatora koji posluje u Srbiji pokrenut je u septembru 2019. godine.

"Pregovori su vođeni sa 59 potencijalnih partnera što govori o velikom poverenju banaka u rezultate i pozitivne trendove u poslovanju Merkator grupe u poslednje dve godine. Nakon nekoliko prezentacija u Beogradu i Londonu, u poslednjoj fazi pregovora o refinansiranju stigle su četiri ponude", navodi se u saopštenju.

Možda će vas zanimati

Dodaje se da su menadžment Merkator grupe i kompanije Merkator-S dogovorili znatno povoljnije uslove finansiranja, što je veoma važan temelj za dalji razvoj Merkatora u Srbiji. Vrednost ugovora o refinansiranju, potpisanog sa najboljim ponuđačem - AIK bankom, iznosi 90 miliona evra. Kako je objašnjeno, ugovor podrazumeva refinansiranje kredita kompaniji Merkator-S, kao i refinansiranje kratkoročnih obaveza te kompanije.

"Na taj način će jačati struktura kapitala kompanije Merkator-S i biti poboljšana likvidnost u narednih pet godina. U budućnosti, Merkator grupa i njena kompanije moći će još više da ulažu u modernizaciju i širenje svoje poslovne mreže i obezbede nove logističke kapacitete", ističe se u saopštenju. Merkator grupa je najavila da će nastaviti da sa uspehom sprovodi svoju strategiju razvoja i dalje intenzivno raditi na smanjenju duga i obezbeđivanju povoljnih uslova za refinansiranje preostalog duga. "Za razvoj Merkator grupe važno je i njeno prenošenje u Fortenovu (naslednik propalog Agrokora), jer je stabilno vlasništvo ključan uslov za dalji razvoj najveće slovenačke i regionalne kompanije za maloprodaju", istakao je predsednik Uprave Merkator grupe Tomislav Čizmić.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Djuka

Lopine,nikome nista ne placaju samo rade kompenzacije,ko zna koliko je Srpskih preduzeca propalo zbog njih.

special image