• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Više punjača za električne automobile u Beogradu

Izvor mondo.rs

CarGo najavio širu mrežu punjača za električne automobile u Beogradu.

 Električna vozila više punjača za električna voziča Izvor: MONDO/Predrag Vujić

Električna vozila su budućnost saobraćaja, ali je Srbija još daleko od masovnije upotrebe na drumovima. Pre svega, električni automobili su skupi za građane Srbije, a povrh toga ne postoji infrastruktura koja bi podržala vožnju ovakvih automobila i drugih vozila. 

Ministar za zaštitu životne sredine Goran Trivan više puta je naglasio da će Srbija morati da prati trendove u Evropi i svetu i u ovom segmentu, a nedavno je Vlada Srbije donela odluku o subvencijama za nabavku električnih vozila.

Možda će vas zanimati

S tim u vezi, direktor kompanije CarGo Technologies Vuk Guberinić najavio je saradnju sa rumunskom softverskom kompanijom na razvoju šire mreže električnih punjača prvo u Beogradu, a zatim i širom Srbije.

"Na ovaj način ne samo da ćemo raditi na smanjenju emisije štetnih materija, već verujemo da ćemo podstaći i rast turizma. Sve više Evropljana koristi električne automobile, a Srbiju zaobilaze kada vide da na mapi ovde nemaju gde da napune svoja kola"“, rekao je Guberinić.

Guberinić se sastao sa direktorom rumunske kompanije Safe Flee, koja je lider u proizvodnji elektro punjača na tržištu Jugoistočne Evrope, a pored toga je kreirala i softversku tehnologiju za savremeno upravljanje punjačima.

"Ovi električni punjači su efikasni, a pristupačni. Imaju najsavremeniju tehnologiju i predstavljaju rešenje iz Evropske unije. Elektro punjači na javnim i privatnim parkiralištima su neophodna infrastruktura. Ukoliko se naši ambiciozni planovi ostvare, to će dodatno podstaći građane da nabave električne automobile, a to će biti ozbiljan korak ka izgradnji zdravije Srbije“, rekao je Guberinić nakon sastanka.

Prema njegovim rečima, poznata rumunska firma izrazila je želju da započne ozbiljnu saradnju sa CarGo nakon što su čuli za najveću elektro flotu u Srbiji.

"Primera radi, nedavno je Rumunija zabeležila najveći rast u segmentu električnih automobila među EU članicama. Tome su doprinele ovakve inicijative, ali i njihovo Ministarstvo ekologije koje podržava postavljanje 20.000 stanica za električno punjenje", rekao je Guberinić.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Vladimir

Hvala presvetom efendiji

Korto

Dajte više narodnih kuhinja-nismo mi još za ove stvari...

special image