• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija bi mogla da zaradi na Turskom toku

Izvor mondo.rs

Puštanje u rad gasovoda Turski tok koji prolazi kroz Srbiju uliće dodatnih 180 miliona evra u srpski budžer, kaže šef Trgovinskog predstavništva Rusije u Beogradu Andrej Hripunov.

"Nastavak gasovoda 'Turski tok' kroz Srbiju će zemlji doneti 180 miliona evra prihoda godišnje od tranzita gasa, a pomoći će i razvoju ekonomije i unapređenju ekologije”, rekao je za Sputnik ruski trgovinski predstavnik.

Kako ističe Hripunov, doći će do stimulisanja industrijskog rasta, izgradnje novih parno-gasnih stanica, prelasku vozila gradskog saobraćaja na gas.

Možda će vas zanimati

Uporedo s tim, otvaraju se perspektive prelaska većine srpskih preduzeća na jeftinije i čistije gorivo, a u Srbiji je zbog čvrstih goriva koje koriste kompanije i domaćinstva, nažalost, zagađen vazduh, rekao je Hripunov.

Šef trgovinske misije Ruske Federacije istakao je da Gasprom energoholding gradi termoelektranu Pančevo snage 200 megavata i da se razmatra mogućnost izgradnje parno-gasnih termoelektrana u Kragujevcu i drugim gradovima Srbije.

"Vrednost navedenih projekata se meri milijardama. Ovakvi veliki projekti doprinose razvoju i srpske ekonomije”, istakao je Hripunov.

Gasovod "Turski tok” je bio pušten u rad početkom januara ove godine.

Sastoji se od dva kraka pojedinačnog kapaciteta od po 15,75 milijardi kubnih metara. Prvi krak je predviđen za isporuku ruskog gasa turskim potrošačima, a drugi za snabdevanje zemalja južne i jugoistočne Evrope.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u januaru 2020. godine izjavio da se Srbija nada da će do kraja 2020. godine dobiti prvi gas iz "Turskog toka”.

Kompanija "Srbijagas” je krajem decembra prošle godine završila polaganje cevi srpskog dela nastavka gasovoda od granice s Bugarskom do Mađarske.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Brajan Bulaga

Kao avans stize 100k migranata.

special image