• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kinezi iznajmili pogone Gorenje Home - Nemcima

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Gorenje Home, deo Gorenje Grupe sada u vlasništvu kineskog Hisense, uspešno je okončala pregovore sa nemačkim Emotionom u vezi nastavka proizvodnje sanitarne galanterije u Zaječaru.

  Gorenje Home uspešno okončalo pregovore sa nemačkim Emotionom Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Nemački proizvođač u junu počinje sopstvenu proizvodnju u pogonima ove fabrike u Zaječaru, objavilo je danas Gorenje Home.

Dugogodišnji kupac sanitarnih uređaja zaječarske fabrike, Emotion, će iznajmljivati prostor od oko 7.000 m2 i nastaviti da sam proizvodi sanitarne uređaje koji su bili deo portfolija fabrike i u prethodnom periodu - sudopera, umivaonika i sanitarne opreme.

Možda će vas zanimati

U pogonima novoosnovane kompanije Emotion Home Srbija posao će naći 80 radnika.

"Veoma je značajno što smo uspešno i na vreme okončali pregovore o zakupu dela kapaciteta, tako da prekida u proizvodnji praktično neće biti. Emotion je kupac sa kojim dugo godina imamo uspešnu saradnju, i sigurni smo da će oni ovde naći kvalitetan kadar", saopšteno je iz Gorenje Home.

Dodao je se da kompanija nastavlja da aktivno traži rešenje za stavljanje u funkciju ostatka lokacije od oko 10.000 kvadrata.

Menadžment Gorenja je ranije ovog meseca obavestio javnost o okončanju proizvodnih operacija u zaječarskoj fabrici koja je duže vreme poslovala sa značajnim gubicima i pored investicije od preko 10 miliona evra uloženih u nju u prethodnih devet godina.

Emotion je kompanija sa sedištem i proizvodnjom u Bremenu, a njih portfolio su nameštaj i oprema za kupatila koje kompanija prodaje širom Evrope

Goreju ovde nije pomoglo ni to što je fabrika iskoristila je 1,2 miliona evra državnih subvencija Srbije za zapošljavanje 120 radnika.

Nemanja Veljković, predsednik sindikata Sloga u fabrici rekao je Radio Slobodna Evropa (RSE), da je za radnike prvi znak da fabrika neće opstati bilo ukidanje dva proizvodna pogona pre dve godine.

„To je bio pogon gde su se proizvodile veš mašine i ugradne ploče na plin. Prvo su se zatvorili pogon za veš mašine, pa onda ugradne ploče i tu je u suštini sve stalo, tako da smo ostali sa jednim pogonom u fabrici koji nije mogao da istrpi i izgura sve troškove, i plate radnicima i sve ostalo“, kaže on.

"Rešavanje" pitanja Gorenje Home deo je strategije Gorenja koja se od promene vlasnika 2018. godine bazira na fokusiranju na osnovnu delatnost – proizvodnja bele tehnike i malih kućnih aparata.

Prema navodima iz saopštenja te kompanije, fabrika u Valjevu ostaje centar proizvodnje rashladnih uređaja Hisense Gorenje za Evropu.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ko je ovde lud

Uspeli smo, bukvalno se utrkuju ko ce vise da nas maltretira i izrabljuje kao radnu snagu. Inzenjeri da rade za 500e i da pevaju.

special image