• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POSKUPLJUJE RAČUN ZA INFOSTAN? Još jedan udar na džep Beograđana, sutra pada odluka o plaćanju nove stavke

Autor Tamara Jovanović

Detalji će biti poznati nakon sednice Skupštine grada Beograda.

 infostan poskupljenje racuni beograd Izvor: MONDO/uroš arsić/stefan stojanović

Računi za Infostan uskoro bi mogli da dobiju novu stavku, ako predlog odluke o dopunama i načinu plaćanja komunalnih usluga na teritoriji grada Beograda bude usvojen.

Nova stavka ticala bi se zbrinjavanja kabastog otpada, a predlog odluke biće iznesen na sutrašnjoj sednici pred odbornicima. U slučaju da on bude izglasan, račun za Infostan dobiće još jednu stavku.

"Posebno se iskazala potreba za izdvajanje na jedinstvenim uplatnicama naknada za iznošenje kabastog komunalnog otpada i posebno odvojenih frakcija iz komunalnog otpada koje se po svom sastavu ne mogu odlagati u opremu za sakupljanje komunalnog otpada. Ovo iz razloga što se navedene vrste otpada (otpad od elektronskih proizvoda, klima uređaja, istrošenih baterija, otpadnih ulja, boja, lakova, guma i sl.) prema zakonskoj regulativi, ne mogu više odlagati nekontrolisano, kao ni u opremu za sakupljanje komunalnog otpada iz domaćinstava. Za sakupljanje, transport, tretman i odlaganje navedene vrste otpada neophodno je da se iskaže mesečni iznos naknade ove vrste usluga", - navodi se u predlogu odluke.

Možda će vas zanimati

Još jedan trošak

Ako bi predlog bio usvojen, način plaćanja komunalnih usluga, odnosno dodata usluga zbrinjavanja kabastog otpada obračunavala bi se po kvadratnom metru stambenog prostora.

Ovom stavkom bilo bi obuhvaćeno plaćanje usluge sakupljanja i transporta komunalnog otpada, usluge tretmana i odlaganja komunalnog otpada i usluge tretmana kabastog otpada.

Međutim, navodi se da je iz navedenog predloga izuzet otpad koji se odlaže u individualne kante tako što je predviđeno da se cena usluga za domaćinstva obračunava po zapremini individualnih kanti i broju pražnjenja u toku meseca, a koje se nalaze na teritoriji Beograda.

Za sada je na snazi odluka kojom je predviđeno da se svake prve subote u mesecu obavlja organizovano sakupljanje kabastog materijala. Tog dana građani prestonice treba da pored kontejnera ostave kabaste stvari kao što  su stari nameštaj i razni aparati za domaćinstvo, a  ekipe e JKP "Gradska čistoća" ga besplatno odnose.

(MONDO/Blic)

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 32

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Žir

Beogradjani barem imaju pare i visok standard u poredjenju sa ostatkom Sudana. A sta mi iz unutrašnjosti da radimo perspektiva za budućnost crna rupa.

h

Zar ne dobijaju besplatno materijal koji mogu da recikluraju? , jos i da se plati odnosenje?

Marinela

Sramota, pa već plaćamo drugi mjesec 1000 više upravnik, ogulite nam kožu najbolje 🤮

special image