• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

GARAŽA SKUPLJA NEGO STAN U ŠUMADIJI: Divljaju cene u Beogradu, 12 kvadrata do čak 30.000€

Autor Tamara Jovanović

U prestonici Srbije građani sve teže pronalaze mesto za parkiranje, a zbog toga je drastično skočila i cena garaže.

 Cena garažnog mesta u Beogradu Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Svi koji aktivno voze, znaju kako je teško naći parking mesto u užem i širem centru grada. Međutim, u poslednje vreme nije mnogo bolja situcija ni na obodu grada, tamo gde su predviđeni i besplatni parkinzi, te se vozači neretko parkiraju na trotoaru ili gde vide slobodno.

Zbog toga, sve više građana razmišlja o kumovini garaže, ali to zadovoljstvo košta - u poslednje vreme i to veoma papreno. Tako se na Vračaru ovih dana mogu naći garaže na prodaju za čak 30.000 evra, u ulicama Hadži Prodanova i Cara Nikolaja Drugog. U oba slučaja, reč je o garažnim mestima veličine 12 kvadrata.

Možda će vas zanimati

Ipak, mnogi i pored visokih cena, spremni su da kupe garažno mesto ili da ga mesečno iznajmljuju, jer i sami znaju da je prava "noćna mora" pronaći parking na Vračaru. U proseku, kvadrat garaže u ovom delu grada košta 1.200 do 1.500 evra, mada cifra ide i do 2.500 evra.

GARAŽA KAO STAN U KRAGUJEVCU

Ako bismo poredili, u ovom momentu se u Kragujevcu, blizu centra grada, može kupiti stan od 40 kvadrata  za 27.000 evra. To znači da je cena po kvadratu oko 670 evra. Treba uzeti u obzir da je prosečna cena stambenog kvadrata u Kragujevcu oko 900 do 1.000 evra, ali se mogu naći i znatno povoljnije opcije, koje su pritom solidno uređene.

Da rezimiramo, kvadrat stambenog prostora u Kragujevcu može se naći za 650 evra, dok se s druge strane nalazi garažno mesto u Beogradu, čija se cena kvadrata kreće do čak 2.500 evra.

NA NOVOM BEOGRADU IPAK JEFTINIJE

Na Novom Beogradu situacija je znatno bolja, jer i dalje ima više besplatnog mesta za parkiranje, odnosno više delova koji nisu u zonama, tačnije parkinga okolo zgrada. Ulice su prostranije, pa se tako može naći garaža od 12 kvadrata za 9.000 evra.

Kada je reč o izdavanju, donekle dobra vest je da su cene koliko-toliko stagnirale, tako da još uvek možete da pronađete garažno mesto po ceni od 100 do 130 evra na vrhunskim lokacijama i blizu centra grada. Međutim, postoje i oni koji traže lokacijama 200 evra za mesec dana.

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Sta reci

Da li ste realni? Najskuplje iznajmljivanje garaze u centru je 100 evra, nema sanse da vam neko plati vise jer moze da se uzme od parking servisa za mnogo manje ili u javnoj garazi. Tako da izmisljanja o cenama od 3.000 evra ili 2.500 evra po m2, sta reci. Pa cena stanbenog prostora je niza. Nema sanse da ce neko da plati za garazu vise od 10-12.000 evra a i to je pitanje. Tako da to pumpanje cena od strane investitora je jalov posao. Cak ni poslovni prostor nije mnogo atraktivan sa cenama.

special image