• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ISTIČE ROK ZA PLAĆANJE POREZA! Ako ne platite do ponedeljka, sledi PAPRENA KAMATA

Autor Tamara Jovanović

Ovaj porez plaća sa tromesečno - u februaru, maju, avgustu i novembru.

 Rok za plaćanje poreza na imovinu Izvor: YouTube/Printscreen/kanal9tvns

Rok za plaćanje poreza na imovinu za treći kvartal ove godine ističe 15. novembra, i ukoliko se ova obaveza ne uplati na vreme država će papreno naplatiti svaki dan kašnjenja.

Sekretarijat za javne prihode saopštio je da se prema Zakonu o porezima na imovinu, taj porez plaća tromesečno, u roku od 45 dana od početka tromesečja.

Možda će vas zanimati

"Redovnim i blagovremenim izmirivanjem poreza, obveznici izbegavaju obračun i naplatu zakonom propisane kamate zbog kašnjenja u plaćanju, kao i pokretanje prekršajnog postupka", saopštili su u Sekretarijatu i dodali da se obveznici za sve dodatne informacije mogu obratiti nadležnim opštinskim odeljenjima Sekretarijata za javne prihode, svakog radnog dana od osam do 14 sati, osim srede, kada se mogu obratiti od osam do 18.30.

Stručnjaci preporučuju da se građanima ne isplati da prekoračuju rokove jer pored uvećanog poreza na imovinu, ukupno zaduženje može da im optereti i kamata (9 odsto) ali i kazna od 50.000 dinara. Tu kaznu mogu da plate i oni koji još uvek nisu izmirili obaveze za prethodni kvartal.

Inače, zakon je definisao i mogućnost zastarevanja naplate duga po osnovu poreza na imovinu koji zastareva za pet godina od dana kada je zastarelost počela da teče. Ovde govorimo o takozvanoj relativnoj zastarelosti, koja se prekida svakom radnjom Poreske uprave preduzetom protiv poreskog dužnika.

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image