• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NEMA STANA ISPOD 50.000 €? Pandemija probila plafon cenama, evo koliko košta kvadrat u Beogradu, Novom Sadu, Nišu...

Autor Veljko Petranović

Najnoviji prikazani podaci Republičkog geodetskog zavoda govore da je cena kvadrata stana u Beogradu u proseku poskupela za oko 200 evra u odnosu na isti period u toku prošle godine.

 Koliko koštaju stanovi u Beogradu Nišu Novom Sadu Pančevu Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Kada je reč o novogradnji, u centralnim beogradskim opštinama treba izdvojiti između 1.900 i 3.000 evra po kvadratnom metru, što odgovara podacima RGZ-a.

Možda će vas zanimati

Eksperti objašnjavaju da je na rast cena presudno uticala pandemija koronavirusa, kao i povećanje cene građevinskog materijala. Kaća Lazarević iz agencije za prodaju nekretnina kaže da je najteže naći stan koji košta od 30.000 do 50.000 evra.

"Dolaskom korone u početku smo svi bili u šoku i nije se ništa radilo prvih par meseci, a onda je krenula ekspanzija što se tiče tržišta nekretnina. Ljudi nisu imali više gde da ulažu svoj kapital, ostalo je sve ovde u Srbiji i počelo se sa ulaganjem u nekretnine, smatrajući da je to najsigurnije ulaganje. Zbog velike potražnje porasla je i cena kvadrata, a automatski i cena građevinskog materijala", rekla je ona.

Osim u Beogradu, do skoka cena nekretnina došlo je i u Nišu, Novom Sadu, a pogotovo u Pančevu, gde je u roku od samo dve godine cena kvadrata skoro pa udvostručena.

Agent za nekretnine Dragan Rabatić iz Novog Sada kaže da je novogradnja u tom gradu dominantnija u odnosu na starogradnju, kao i da cene kvadrata iznose od 1.500 do 2.000 evra i naviše.

Pogledajte

01:52
NEMOGUĆE NAĆI STAN DO 50.000 EVRA U BEOGRADU: Poskupljenje za godinu dana 200 evra po kvadratu
Izvor: Kurir televzija
Izvor: Kurir televzija

"Kupci najčešće kupoprodaju vrše predugovaranjem, prateći gradnju plaćaju dogovorenu cenu koju isplate do kraja gradnje. To nam govori da su spremni da čekaju", rekao je Rabatić gostujući na Kurir televiziji.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 16

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

GRADINJAR

U SELU JE TRENUTNO KAO ŠTO JE NEKADA BILO NA GOLOM OTOKU ! Ko neveruje neka se UVERI !

Iskrena sam

Srbi kupujte imanja na selu, ili ulažite u imanja gde vam je dedovina. Da nam neko drugi ne otme ako se ne probudimo. Srbine jel znaš da će po praznim selima da ti nasele migrante? Setite se Srbi kako je lepo imati kuću na selu i svoju baštu i dvorište kao što su imali vaši preci. Živite vi u gradu, al ako planirate da kupujete stan, uložite to u imanje na selu. Trebaće vam. Svako ima pravo da ulaže gde hoće, ali vi koji će te sad bacati pare na stanove po Bg-u, setite se za par godina kako ste pogrešili i gde ste trebali da uložite.

Maja

Imam neki osećaj da će tržište nekretnina uskoro da pukne kao balon od sapunice.Cene su nerealne i prenaduvane i to se neće dugo održati.

special image