• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NA VOŽDOVCU NIČE ZGRADA OD 13.000 KVADRATA! Evo gde će se tačno nalaziti sedmospratnica sa 73 stana

Autor Uroš Matejić

Nosilac izrade projekta je biro "Urbanistiq" iz Rakovice.

 Na Voždovcu niče zgrada sa 73 stana Izvor: Urbanistq/printscreen

U Ustaničkoj ulici investitor "Trace Build" planira izgradnju sedmospratnice sa 73 stana, pet lokala i 106 parking mesta. Gradska uprava Grada Beograda, Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove, oglašava javnu prezentaciju Urbanističkog projekta za izgradnju stambeno-poslovnog objekta spratnosti 2Po+Su+P+7+Ps na Voždovcu.

Nosilac izrade projekta je biro "Urbanistiq" iz Rakovice, koji je zahtev za potvrđivanje podneo u ime investitora, preduzeća "Trace Build" iz Beograda. Predmetna parcela nepravilnog je poligonalnog oblika površine 2.039 m2, a oslanja se na ulicu Ustaničku u delu planirane okretnice i raskrsnice sa ulicom Milenka Grčića. Na parceli je izgrađen prizemni objekat sa suterenom.

Možda će vas zanimati

Objekat je ukupne BRGP površine 13.075 m2, odnosno nadzemno 8.906 m2 i podzemno 4.169 kvadrata. Visina objekta je 25,74 metara, a od drugog sprata formirani su prepusti (erkeri) preko građevinske linije širine do 120 cm. U prizemlju i na prvom spratu su planirani poslovno-komercijalni sadržaji površine oko 1.500 kvadrata, raspodeljenih u pet poslovnih jedinica.

U suterenskoj i podrumskim etažama planirane su 3 garaže srednje veličine, odnosno 106 parking mesta od kojih je šest rezervisano za lica sa invaliditetom. Planirani su i mehanički sistemi višeetažnog parkiranja.

73 stambene jedinice

Na spratovima (od druge do povučene etaže) projektovane su 73 stambene jedinice različitih struktura, ukupne neto stambene površine oko 5.400 kvadrata.

Tipski sprat
Izvor: Urbanistq/printscreen

Na tipskom spratu (2-6) projektovano je 11, na 7. spratu 10, a na povučenom 8 stanova. Stanovi su različitih struktura: dvosobni, trosobni i četvorosobni.

Kolski pristup iz Ustaničke

Kolski pristup objektu je planiran iz Ustaničke ulice preko kolskog prolaza na delu objekta i pristupne kolske rampe. U okviru prizemlja projektovani su ulazi u objekat, u stambeni deo, tri lokala i pristup interventnom stepeništu.

Projekat će biti izložen i na sajtu Grada Beograda
Izvor: Urbanistq/printscreen

Na javnom uvidu do 17. decembra

U toku javnog uvida, elaborat za potrebe izrade Urbanističkog projekta biće izložen i na sajtu Grada Beograda.

Zainteresovana lica mogu tokom javne prezentacije da izvrše uvid u urbanistički projekat, kao i da svoje primedbe i sugestije dostave najkasnije do 17. decembra 2021. godine.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mare

Posle razvaljivanja Lekinog brda red je da se dokrajči i Ustanička. Tu vam je odmah do zgrade planiran UMP i denivelisana raskrsnica, pa će kupci stanova imati osećaj da žive na sred auto-puta. Živeo nama investitorski urbanizam.

Banana Republika

Jos jedno ruglo komunisticke arhitekture, ali deca proleterijata moraju od necega ziveti.

special image