• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I DANAS ISPLATA 20 EVRA: Evo koliko građana Srbije će dobiti NOVČANU POMOĆ!

Autor Uroš Matejić

Novac je najpre isplaćen penzionerima, primaocima novčane socijalne pomoći i štićenicima Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija.

 Danas isplata 20 evra Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

U Srbiji je u utorak, 7. decembra počela isplata 20 evra, kao deo trećeg paketa pomoći privredi i građanima za umanjenje posledica virusa korona, saopšteno je iz Ministarstva finansija. Novac je najpre isplaćen penzionerima, primaocima novčane socijalne pomoći i štićenicima Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija. 

Danas, 8. decembra, novac će biti isplaćen za 2.328.123 građana, a u četvrtak 9. decembra novac će dobiti još 1.729.707 građana Srbije. Ukupno će oko 5,8miliona građana Srbije dobiti po 20 evra novčane pomoći države.

Možda će vas zanimati

Vlada Srbije je u februaru ove godine usvojila treći paket mera ekonomske pomoći, kojim je predviđena direktna novčana pomoć građanima i privredi. Premijerka Srbije Ana Brnabić tada je rekla da je ukupna vrednost ekonomskog paketa 249 milijardi dinara (oko 2,5 milijardi evra).

"Ove godine građane smo pomogli sa 30 plus 30 evra, a u septembru smo isplatili i 50 evra na račune penzionera. Uplatili smo i 60 evra za nezaposlene", dodaje se u saopštenju.

Kako je ranije navedeno, zaposleni u zdravstvu, vojsci i socijalnim službama dobiće povećanje od oko osam odsto, a ostali oko sedam procenata što je u proseku oko 7,3 odsto. To povećanje trebalo bi da stupi na snagu od januara naredne godine, a obuhvatalo bi sve zaposlene u javnom sektoru, njih oko pola miliona.

Penzionerima će dodatna jednokratna novčana pomoć od 20.000 dinara biti isplaćena u februaru. Penzioneri treba da očekuju i lineranu povišicu od 5 odsto i to povećanje bi trebalo da stupi na snagu od januara.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Včćpdr

moguce da samo meni nije legla danas pomoć?

Brka

Nezaposlene sa zavoda zaboravili-

special image