• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JEDAN SRPSKI GRAD DOŽIVLJAVA PRAVI BUM CENA NEKRETNINA! Objekti niču kao pečurke, a gradilišta vrve od radnika iz Turske

Autor Uroš Matejić

U Kraljevu nagli skok cena beleži se poslednje dve godine.

Kraljevo doživljava pravi bum cena nekretnina. To se objašnjava porastom kupovne moći građana - grad je postao bogatiji za dve velike fabrike, a dosta mladih je konačno dobilo stalno zaposlenje, time su postali kreditno sposobni.

Cene rastu već godinama, a inicijalna kapisla za sve bio je veliki priliv stanovništva 1999. godine. Ipak, nagli skok beleži se poslednje dve godine.

Možda će vas zanimati

"Cene su porasle u odnosu na period od pre dve godine, za nekih 20 do 30 posto. Kad u pitanju kupoprodaja, ni kupci, ni prodavci neće pogrešiti ukoliko uđu u takav posao, jer nekretnine koje su kupljene pre pet godina sada vrede za trećinu više", kaže za Televiziju Prva agent za nekretnine Dragica Lukić.

Kako navodi načelnik Odeljenja za urbanizam grada Kraljeva, Zvonko Kovačević, na godišnjem nivou u proseku se izdaje pet-šest građevinskih dozvola za izgradnju objekata.

"Njihova prosečna površina se kreće od dve do dve i po hiljade kvadrata. I ove godine je nastavljen taj trend", rekao je on.

Predstavnici građevinskog sektora pravdaju skok cena kvadrata skokom cena građevinskog materijala, ali i manjkom radne snage. Naime, kako izveštava pomenuta televizija, na kraljevačkim gradilištima u velikom broju prisutni su radnici iz Turske.

(MONDO/TV Prva)

Možda će vas zanimati

Komentari 19

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Печа

@Djuradj Е ајде немој ср... ту молим те мораш смањити гледање теорија завере

Zoran YNWA

A neka fabrika,neka radna mesta,to nista?

ZZ

O kom Kraljevu pisete? Koje fabrike? Ako je ko kupio stan sto je dobio posao kod turaka svaka cast? Ovo nema veze s istinom

special image